Un autocar cu 40 de romani s-a rasturnat in Germania UPDATE: Noi detalii de la MAE

Miercuri, 23 August 2017, ora 19:51
9067 citiri
Un autocar cu 40 de romani s-a rasturnat in Germania UPDATE: Noi detalii de la MAE
Foto: Arhiva Pixabay

Un autocar in care se aflau muncitoare sezoniere, cele mai multe fiind din Romania, s-a rasturnat in landul german Saxonia Inferioara, in nord-vestul tarii.

Potrivit primelor informatii, sase persoane au fost grav ranite, iar alte 38 mai usor, informeaza agentia DPA si cotidianul local Neue Osnabruecker Zeitung.

Accidentul s-a produs in jurul orei locale 10:30, cand autocarul in care se aflau aproximativ 50 de persoane a derapat si s-a rasturnat pe o sosea intre Bad Essen si Schwagstorf, in apropiere de Bohmte-Leckermuhle.

In districtul Osnabruck a fost pusa la dispozitie o linie telefonica gratuita, cu numarul 0541/500300, la care se ofera informatii, inclusiv in limbile romana si poloneza, celor care se tem ca printre raniti se afla si persoane apropiate.

UPDATE MAE confirma ca in accidentul produs in regiunea Bohmte-Leckermuhle au fost raniti romani.

"8 persoane de cetatenie romana au fost externate dupa ce au primit ingrijiri de specialitate in regim ambulatoriu. Totodata, Ambasada Romaniei la Berlin a luat legatura cu angajatorul persoanelor implicate in accident, care a comunicat faptul ca in autocar erau 49 persoane, din care aproximativ 40 cetateni romani", arata un comunicat MAE remis Ziare.com.

"Ambasada Romaniei la Berlin gestioneaza cu prioritate cazul si pastreaza in permanenta legatura cu autoritatile locale, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Berlin +49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice - +49 16 090884680", se mai arata in comunicat.

Citeste si Doi romani au murit si mai multi au fost raniti in doua accidente auto in Belgia

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#autocar romance accident Germania, #autocar muncitoare sezoniere accident Germania, #autocar romani accident Germania, #telefon informatii accident Germania miercuri , #romani Germania