Vicecancelarul german vrea dezbatere pe tema "imigrantilor saraci" din Romania si Bulgaria

Sambata, 04 Ianuarie 2014, ora 19:09
3622 citiri
Vicecancelarul german vrea dezbatere pe tema "imigrantilor saraci" din Romania si Bulgaria

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a cerut, sambata, o dezbatere pe marginea subiectului sensibil al imigratiei din cele mai sarace tari ale Uniunii Europene - Romania si Bulgaria.

"Cred ca nu este necesar sa exageram acest subiect. Insa nici nu ar trebui minimalizat", a spus Gabriel, intr-un interviu pentru cotidianul Bild, citat de EU Business.

"Nu avem nevoie de discriminarea romanilor si bulgarilor, insa nici nu ar trebui sa ignoram problemele cu care unele orase germane mari se confrunta referitoare la imigratia celor saraci", a adaugat vicecancelarul, lider al partenerului de coalitie al cancelarului Angela Merkel, Partidul Social Democrat din Germania (SPD).

Angela Merkel va forma un comitet pentru a se ocupa de "migratia saraciei"

Multi germani sunt precauti in legatura cu posibilele efecte ale unui aflux de romani si bulgari in tara lor, ca urmare a incheierii restrictiilor temporare, de la 1 ianuarie.

Astfel, de la inceputul anului, cetatenii din Romania si Bulgaria pot lucra fara restrictii in noua tari - Austria, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda si Spania.

Exista insa temeri, in cele noua tari, ca romanii si bulgarii ar putea incerca sa exploateze sistemele generoase de ajutoare sociale. In schimb, romanii si bulgarii cred ca temerile sunt exagerate si avertizeaza impotriva unor discriminari.

Un europarlamentar cere amprentarea si repatrierea imigrantilor care fug de saracie

Cancelarul german Angela Merkel va forma un comitet pentru a se ocupa de dezbaterea aprinsa asupra asa-numitei "migratii a saraciei".

Merkel a discutat la telefon cu Sigmar Gabriel. Ei au convenit sa creeze un comitet in timpul unei intalniri a cabinetului miercurea viitoare pentru a aborda problema.

Der Spiegel: Uniunea Crestin Sociala a inceput o campanie impotriva imigrantilor romani si bulgari

De asemenea, presedintele comitetului pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, este de parere ca imigrantii care sosesc in Germania cu scopul de a cere ajutoare sociale trebuiesc amprentati si retrimisi in tara de origine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vicecancelar german dezbatere imigranti, #dezbatere Germania imigranti romani, #imigranti romani Germania , #romani Germania