A murit Maricica Hahaianu din cauza medicilor italieni?

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 20:54
1958 citiri
A murit Maricica Hahaianu din cauza medicilor italieni?
Foto: La Repubblica

Vinovati de moartea infirmierei romance, Maricica Hahaianu, sunt medicii de la Policlinica Casilino, din Roma, sustin avocatii lui Alessio Burtone, tanarul acuzat initial de crima, dupa ce a agresat-o pe aceasta, intr-o statie de metrou, din cauza unui bilet.

Avocatii italianului sustin ca romanca a murit din cauza unei erori a medicilor si nu din cauza pumnului pe care i l-a dat acesta, informeaza Il Tempo.

Allesio Burtone este incarcerat de pe data de 18 octombrie, iar in urma anchetei care s-a desfasurat in acest caz se pare ca moartea romancei nu a fost cauzata direct de pumnul pe care i l-a dat italianul.

"Moartea doamnei Hahaianu nu poate fi pusa pe seama actiunii directe a lui Burtone", se arata in concluzia examenului clinic. Avocatii italianului sustin chiar ca vinovati sunt de fapt medicii de la reanimare.

Angajatii de la policlinica italiana sunt acuzati ca starea romancei s-a agravat dupa ce fost deconectata din greseala de la aparate. In ziua urmatoare starea neurologica a infirmierei s-a agravat, a avut un atac cardiac, iar dupa cate zile inima ei a incetat sa mai bata.

Avocatul lui Alessio Burtone a cerut joi ca clientul lui sa fie eliberat din inchisoare, iar procurorul Renata Polverini sa faca o ancheta si in cazul medicilor.

Drept raspuns, Polverini a spus ca asteapta o cerere oficiala dupa care va vedea daca este cazul sa demareze ancheta.

Maricica Hahaianu, de 32 de ani, a intrat pe 12 octombrie in coma dupa ce a fost agresata de un italian, de 20 de ani, in statia de metrou Anagnina, din Roma.

Infirmiera romanca in coma, dupa o cearta cu un italian pe un bilet de metrou (Video)

Victima se afla in statia de metrou cand tanarul a venit la ea si au inceput sa se certe din cauza unui bilet de metrou, informeaza La Repubblica.

Acesta a lovit-o pe romanca care a cazut la pamant, insa niciun trecator nu s-a oferit sa o ajute.

La scurt timp a sosit ambulanta care a transportat-o la policlinica Casilino. Aceasta a stat in coma timp de doua saptamani, dupa care a murit.

Destinele a doi emigranti romani: Maricica Hahaianu si Romulus Mailat

Agresorul a fost retinut la scurt timp, iar in timpul anchetei a declarat ca a reactionat violent speriat ca romanca a tipat la el.

"De cand sunt inchis nu mai pot sa dorm. Nu ma intereseaza ce o sa mi se intample, deoarece imi asum responasibilitatea. (...) Ma voi cai toata viata pentru ce am facut", a scris Alessio Burtone. El este acuzat de crima si risca sa stea 20 de ani dupa gratii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#moarte Maricica Hahaianu, #medici italieni vinovati, #Alessio Burtone vinovat crima , #romani Italia