Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Corriere della Sera: Noua Dreapta ia atitudine impotriva romanilor care distrug Roma

Autor: Ana Ilie
Marti, 27 Septembrie 2011, ora 16:45
6191 citiri
Corriere della Sera: Noua Dreapta ia atitudine impotriva romanilor care distrug Roma

"Gata cu festivalul degradarii din Anagnina", "Stiti doar sa mancati si sa beti", "Gata cu excluderea, kitsch-ul, ilegalitatea din aceasta statie terminus care face de ras poporul roman", deoarece "transmite o imagine gresita a comunitatii romane din Italia".

Acestea sunt mesajele transmise de Noua Dreapta romanilor din statia terminus Anagnina, din Roma, care degradeaza si murdaresc locul prin care trec zilnic mii de persoane.

"Ei sunt o parte mica, romanii nu sunt toti asa" - acesta este mesajul pe care vrea sa il transmita asociatia ultranationalista romana Noua Dreapta, scrie Corriere della Sera.

Manifestele Noii Drepte sunt destinate propriilor concetateni, care se disting prin "comportamente rusinoase intr-o zona de tranzit cum e cea a statiei terminus a metroului si autobuzelor si cu un flux semnificativ de trecatori, prin care fac de ras poporul roman in fata gazdelor italiene".

Cei din Noua Dreapta, scrie sursa citata, sunt impotriva romanilor care, la Anagnina, asculta muzica tiganeasca, beau alcool, se drogheaza, se prostitueaza, si "strica imaginea comunitatii noastre", dupa cum este de parere Remus Tanasa, un student roman in varsta de 25 de ani, unul din promotorii initiativei.

"Nu e rasism, ci bun simt, noi vrem ca romanii din Italia sa fie identificati cu acele personaje care constituie o mare parte a comunitatii din Roma, formata din 100.000 de persoane, aproape toate integrate", explica tanarul.

Tanasa spune ca manifestele Noii Drepte sunt indreptate impotriva celor care asculta muzica, isi instaleaza tarabe improvizate, ba chiar si o frizerie sub cerul liber, organizeaza petreceri cu gratare in plina zi in zona statiei de metrou, traversata zilnic de sute de persoane nevoite sa isi faca loc printre muntii de gunoaie lasate in urma acestor activitati ludice.

"O situatie complet ilegala care atrage si alti imigranti ilegali de alte nationalitati, care practica activitati comerciale fara autorizatie, asa ca zona va deveni tot mai periculoasa si de necontrolat", continua tanarul.

Asociatia romana este deranjata si de atitudinea municipalitatii, care este "partial responsabila de situatia din zona Anagnina, pentru ca a desemnat acest spatiu anumitor persoane sau asociatii care spun ca reprezinta romanii, cand, de fapt, nu fac altceva decat sa profite de situatia creata".

Remus Tanasa continua: "Comunitatea din Roma ar trebui sa intervina, sa gestioneze o situatie care acum e scapata de sub control si nu pare ca ar fi prea multa vointa in acest sens".

Romanii vorbesc asadar despre "festivalul decadentei din Anagnina", care "nu promoveaza in niciun fel integrarea romanilor si apropierea de poporul italian, ci institutionalizeaza kitsch-ul, marginalizarea si ilegalitatea si, nu in ultimul rand, creaza o imagine gresita a comunitatii romane in Italia".

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
Rudele din România ale unei badante care a murit în Italia vor primi despăgubiri, o premieră pentru familiile transfrontaliere
Rudele din România ale unei badante care a murit în Italia vor primi despăgubiri, o premieră pentru familiile transfrontaliere
O curte de apel din Italia a luat o decizie istorică de a despăgubi și surorile din România ale unei femei care și-a pierdut viața într-un accident rutier pe teritoriul italian. Până acum,...
#romani Italia, #noua dreapta italia, #romani ilegalitati italia, #romani manifest italia , #romani Italia