Destinele a doi emigranti romani: Maricica Hahaianu si Romulus Mailat

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 22:16
5786 citiri
Destinele a doi emigranti romani: Maricica Hahaianu si Romulus Mailat
Foto: Montaj/ Ziare.com

Doi romani, acelasi destin...pana intr-un punct. Maricica Hahaianu si Romulus Mailat au emigrat in Italia pentru a-si schimba soarta.

Ambele povesti, insa, au un final tragic. Maricica Hahaianu a fost ucisa pentru un bilet de metrou de un italian, Romulus Mailat isi va petrece restul zilelor in inchisoare pentru ca a violat si omorat o italianca.

Maricica Hahaianu, un accident stupid

Infirmiera romanca Maricica Hahaianu a murit sambata dupa ce a fost agresata in urma cu doua saptamani de un tanar italian. Cearta dintre cei doi a inceput de la un bilet de metrou. Alessio Burtone, in varsta de 20 de ani, a lovit-o cu pumnul pe Maricica, iar femeia a cazut si s-a lovit la cap.

Sambata medicii au decis sa o deconecteze pe romanca de la aparatele care o tineau in viata, avand in vedere ca nu mai exista nicio speranta ca aceasta isi va reveni.

Agresorul a fost retinut la scurt timp, iar in timpul anchetei a declarat ca a reactionat violent speriat ca romanca a tipat la el.

Infirmiera romanca, agresata de un italian, a intrat din nou in coma ireversibila

Saptamana trecuta agresorul i-a trimis sotului victimei o scrisoare in care si-a cerut scuze pentru raul pe care l-a comis.

"De cand sunt inchis nu mai pot sa dorm. Nu ma intereseaza ce o sa mi se intample, deoarece imi asum responasibilitatea. (...) Ma voi cai toata viata pentru ce am facut", a scris Alessio Burtone. El este acuzat de crima si risca sa stea 20 de ani dupa gratii.

Infirmiera romanca, agresata de un italian, a iesit din coma

"Este corect ca acest baiat sa mearga la inchisoare. Sunt indurerat pentru ca Maricica nu mai este. Am iubit-o enorm", a declarat printre lacrimi sotul romancei, care acum trebuie sa-si creasca singur copilul, de trei ani, scrie GD Notizie.

Tot sotul Maricicai a anuntat ca are de gand sa dea in judecata spitalul italian pentru ca au deconectat-o de la aparate, provocandu-i astfel moartea.

"Pumnul dat de baiat a fost fatal. Dar oare cei de la spital au facut tot ce era posibil ca sa ii salveze viata?", este intrebarea pe care le-a pus-o Adrian Hahaianu reporterilor de la cotidianul La Repubblica.

Infirmiera romanca in coma, dupa o cearta cu un italian pe un bilet de metrou (Video)

Politicienii au pareri impartite

In cursul zilei de luni medicii au facut autopsia femeii, care a evidentiat o profunda trauma craniana provocata de o lovitura la ceafa, precum si o mica rana sub buza. In cursul zilei de duminica cunoscutii au participat la o slujba de priveghi. Dupa asta funerariile se vor desfasura in Romania.

Luni este de asteptat ca Alessio Burtone sa fie dus in spatele gratiilor. Insa faptul ca victima a fost romanca pare sa nasca conflicte in Italia, existand si voci de la nivel inalt care spun ca atacatorul nu ar trebui trimis la inchisoare.

Unul dintre acestia este Franceso Giro, subsecretarul asociatiei Beni Culturali: "Am ascultat marturia familiei si a tanarului, care spune ca se teme de inchisoare. Cred ca e nevoie sa cautam o alternativa", a declarat Giro.

El este insa contrazis de primarul Romei, Gianni Alemanno: "Cu tot respectul pentru Giro, cred ca cererea lui este nefondata. Burtone, prin gestul grav pe care l-a comis, a demonstrat ca este pericol public si nu merita sa ramana in arest domiciliar. Daca nu vom lua masuri vom dovedi ca toleram un gest negativ", a declarat Alemanno.

Romulus Mailat, romanul care a ingrozit Italia

Moartea Maricicai Hahaianu a readus in amintirea publicului o alta crima in care a fost implicat un roman, insa de data aceasta in ipostaza de agresor, nu de victima.

Romulus Mailat, un roman de etnie rroma, a violat si agresat o italianca. Giovanna Reggiani a fost gasita pe 31 octombrie 2007 in stare de inconstienta intr-un sant de langa gara Tor di Quinto, iar dupa doua zile a decedat.

Mailat a fost condamnat la inchisoare pe viata

Desi Mailat s-a declarat nevinovat, cazul a starnit multa rumoare, inclusiv relatii tensionate, intre Romania si Italia. Mai multi politicieni italieni au cerut ca Mailat sa fie condamnat pe viata pentru fapta lui.

Inalta Curte de Casatie de la Roma a decis, in luna aprilie a acestui an, condamnarea la inchisoare pe viata a lui Romulus Mailat, pentru uciderea, jefuirea si agresarea sexuala a italiencei Giovanna Reggiani, decizia fiind definitiva.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#moarte Maricica Hahaianu, #crima Romulus Mailat , #romani Italia