Detinut roman mort intr-o inchisoare din Italia: Tanarul ar fi murit de cald

Sambata, 03 August 2013, ora 17:42
2701 citiri
Detinut roman mort intr-o inchisoare din Italia: Tanarul ar fi murit de cald

Un detinut roman de 30 de ani a murit intr-o inchisoare din inaugurata in urma cu o luna in Italia, dupa ce ar fi suferit un infarct.

Lui Viorel Nericu i s-a facut rau vineri dimineata, in jurul orei 6:00, iar la scurt timp a decedat in celula sa din penitenciarul Sassari Bancali, situat in regiunea italiana Sardinia. Colegul sau, care este tot roman, a chemat gardienii, iar acestia au alertat medicii, care nu au putut face altceva decat sa constate decesul romanului.

Potrivit La Nouova Sardegna, procurorii au solicitat demararea unei anchete, iar corpul lui Viorel Nericu a fost transferat la Institutul de Medicina Legala, sambata, pentru efectuarea autopsiei.

"I s-a facut rau in mod imprevizibil, iar consecintele au fost tragice. Echipele de interventie s-au miscat repede, dar nu au mai putut face nimic. Daca era cald in celula? Aproximativ la fel de cald ca in casele oamenilor, in aceasta perioada", a precizat Patrizia Incollu, directoarea inchisorii.

Revolta a detinutilor romani intr-o inchisoare din Italia - s-au baricadat in celula

Maria Grazia Caligaris, presedinte al unei asociatii pentru drepturi civile, a comentat tragedia din inchisoarea din Sardinia, facand trimitere la cazul unui alt roman care era sa moara intr-un penitenciar italian, in urma cu zece zile, dar a fost salvat de politisti.

Aceasta atrage atentia asupra conditiilor din inchisoare si sustine ca autoriutatile din peninsula ar trebui sa ia in calcul problema proximitatii spitalelor de penitenciare, avand in vedere frecventa unor astfel de evenimente nefericite.

"El lucra si se simtea bine, nu parea sa aiba vreo problema. Era sigur ca isi va putea dovedi nevinovatia si astepta cu nerabdare recursul. Imi pare tare rau sa aud ca a murit", a spus Cecilia Sechi, o activista pentru drepturile detinutilor, despre Nicu.

Romanul era administrator al unui si a fost arestat de politistii din Sassari in octombrie 2012, fiind acuzat de proxnetism, santaj si vatamare corporala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#roman mort inchisoare Italia, #roman mort penitenciar Sardinia, #roman infarct inchisoare Italia , #romani Italia