MAE: Niciun roman nu a murit in cutremurul din Italia - UPDATE

Marti, 29 Mai 2012, ora 14:16
1939 citiri
MAE: Niciun roman nu a murit in cutremurul din Italia - UPDATE
Foto: Theatlantic.com

Niciun roman nu a murit in urma cutremurului care a zguduit, marti dimineata, Italia, potrivit unor surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

"In cursul diminetii s-a produs un seism pe teritoriul Italiei. Autoritatile italiene au emis o avertizare de cutremur pentru toata zona de nord/nord-est a tarii.

Consulatul General al Romaniei la Trieste a contactat autoritatile locale precum si reprezentantii asociatiilor romanesti din zona care au confirmat faptul ca nu exista victime sau pagube materiale in urma seismului in perimetrul Trieste", explica MAE, in raspuns la o solicitare Ziare.com.

Cu toate ca MAE nu are informatii ca ar exista si victime de nationalitate romana, atasatul de Interne al Romaniei in Italia, Marian Mandroc, intervievat de Digi 24, sustine ca un roman este grav ranit in urma seismului.

Italia, zguduita de alt cutremur puternic - zece morti, un roman ranit (Video) LIVE

Pentru moment nu a fost impusa evacuarea imobilelor din zona Trieste, se arata in documentul citat, insa exista o stare generala de panica, majoritatea locuitorilor hotarandu-se sa paraseasca imobilele.

O echipa a Consulatului Romaniei la Bologna s-a deplasat pe teren pentru a evalua situatia.

Consulatele Romaniei la Bologna si Trieste monitorizeaza cu atentie situatia de pe plan local, fiind pregatite sa acorde, in orice moment, asistenta consulara de specialitate tuturor cetatenilor romani aflati in situatii deosebite.

Un nou cutremur puternic s-a produs, marti, in Italia, la aproape zece zile de la seismul devastator din nord-estul tarii. Pana la pranz, autoritatile confirmasera ca cel putin zece oameni au murit si ca mai multi au fost raniti.

UPDATE: MAE confirma faptul ca un cetatean roman a fost afectat de seismul produs, marti, in Italia. Este vorba desppre un barbat care a suferit un accident usor la picior, primind deja ingrijiri medicale. Incidentul s-a produs in localitatea Mirandola, cea mai afectata in urma cutremurului, se arata intr-un raspuns al Biroului de Presa al Ministerului Afacerilor Externe remis Ziare.com.

"In zona se afla atat o echipa a Consulatului General al Romaniei la Bologna, cat si o echipa a Consulatului General al Romaniei de la Milano, pentru a acorda asistenta consulara de specialitate cetatenilor romani aflati in situatii deosebite", potrivit documentului citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#cutremur Italia MAE roman, #romani Italia cutremur, #romani cutremur Italia , #romani Italia