Petitie pentru drepturile rromilor romani din Cosenza

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 13:27
1752 citiri
Petitie pentru drepturile rromilor romani din Cosenza
Foto: www.vurdon.it

Asociatia culturala multietnica "La Kasbah", din localitatea italiana Cosenza, confrunta cu mult curaj persecutia institutionala dusa impotriva etniei rromilor romani din Italia.

La Cosenza traiesc mai multe familii de rromi romani, in total circa 90 de indivizi, femei si copii bolnavi, si de foarte multe ori au fost tinta atacurilor rasiste si a actiunilor intolerante venite din partea autoritatilor si a cetatenilor italieni, la comanda ministerului de Interne, informeaza Calabresi .net.

"Folositi-va imaginatia", se pare ca a fost mesajul transmis de la centru catre autoritatile locale atunci cand a fost vorba de rromi. In urma acestor actiuni discriminatorii duse de reprezentanti din Liga Nordului si altii, asociatia "La Kashab" impreuna cu alte asociatii locale din Cosenza si o echipa de avocati de la ASGI au depus o plangere impotriva prefectului.

Acestia sustin ca prin actiunile pe care le-a derulat a incalcat drepturile fundamentale ale omului, dar si Constitutia italiana, alterand dreptul la munca, asistenta socia - sanitara pentru familii si altele.

Petitie impotriva expulzarii rromilor romani care traiesc in Cosenza

Petitia a fost trimisa catre prefectul, Melchiorre Fallica, si catre primarul Cosenzei, Salvatore Perugini, iar asociatiile cer retragerea decretului de alungare a cetatenilor rromi romani si a intregii comunitati de rromi.

Prin intermediul decretului dat in octombrie 2009, prefectul Cosenzei a emis un ordin de evacuare a celor 90 de rromi care apartin comunitatii romane prezenta de ceva timp in Cosenza, fara vreo motivatie reala. Asociatiile atrag atentia ca se incalca drepturile omului, dar si dreptul la libera circulatie a cetatenilor comunitari.

Asociatiile italiene au anuntat ca in cazul in care acest decret nu va fi modificat ei sunt dispusi sa ii sustina pe rromii romani in instanta, iar nerezolvarea acestui lucru va duce si la un denunt la Curtea Europeana pentru drepturile omului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#petitie rromi romani Cosenza, #asociatia italiana Kasbah , #romani Italia