Predoiu ii da replica politicianului care a acuzat Romania ca exporta infractori: Nu cumva coruptii au transformat Italia in raiul infractorilor?

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 10:35
6081 citiri
Predoiu ii da replica politicianului care a acuzat Romania ca exporta infractori: Nu cumva coruptii au transformat Italia in raiul infractorilor?
Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu i-a dat replica vicepresedintelui Camerei Deputatilor din Italia, Luigi di Maio, care zilele trecute afirma ca tara sa importa infractori romani, in timp ce Romania importa companii si capital.

"Domnul Luigi di Maio, vicepresedintele Camerei Deputatilor din Italia, invoca o declaratie de-a mea din 2009 (!), in care spun ca 40% dintre mandatele internationale de arestare emise de instantele noastre sunt pentru punere in executare in Italia.

Oficialul italian isi argumenteaza astfel ideea ca Italia nu a facut bine sustinand extinderea UE, pentru ca a importat criminalitatea din Est", a scris pe Facebook Catalin Predoiu.

Acesta atrage atentia asupra unui aspect: "Intrebarea e de ce Italia e o tara care atrage criminalitatea?! Nu cumva pentru ca politicienii italieni corupti au transformat-o in raiul infractorilor? Aceiasi infractori care incalca si drepturile unor cetateni din Romania tinandu-i in sclavie!".

In final, Predoiu conchide ca infractorii se duc unde legea este slaba, iar Italia are probleme de aplicare a legii si, evident, de aici apar probleme.

"Asa ca unii politicieni italieni impotenti politic sunt incapabili sa intareasca statul italian si dau vina pe Romania. Basta cosi! Acesti eurosceptici nu pot slabi legatura dintre Italia si Romania in Uniunea Europeana", mai scrie el pe reteaua sociala.

Zilele trecute, Luigi di Maio declara ca "Italia a importat din Romania 40% dintre infractorii lor. Intre timp, Romania importa din Italia companiile noastre si capitalul nostru. Ce afacere este UE!". Vicepresedintele Camerei Deputatilor recunoaste insa ca "Italia nu a vrut niciodata sa faca justitia sa functioneze, ba chiar de multe ori a sabotat-o intentionat".

Ambasada Romaniei a protestat fata de afirmatia deputatului. Intr-o scrisoare transmisa cotidianului La Stampa, ambasadorul George Gabriel Bologan s-a declarat "ingrijorat" de mesajul care "ii jigneste pe atatia dintre concetatenii mei de buna credinta".

Reactii dure au venit si de la Bruxelles: Presedintele grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Giani Pittella, l-a acuzat pe Di Maio ca a lansat o acuzatie "idioata".

"Cum poate vicepresedintele Camerei, un reprezentant al M5S, sa lanseze o astfel de idiotenie impotriva unui popor intreg, cel roman, care a dat atat de multe in termeni umani, sociali si economici Italiei. Nu este vorba de rasism, ci de ignoranta mitocana. Intoarce-te la scoala, Di Maio. Scuteste-ne de festivalul tau zilnic de idiotenii", a spus el.

Numele lui Catalin Predoiu a fost invocat de presa italiana si in 2013, cu aceeasi declaratie. Atunci, Il Giornale, cotidian detinut de familia Berlusconi, a scris ca Italia este un Eldorado al delincventilor romani.

A.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Catalin Predoiou primvicepresedinte Camera Deputatilor Italia, #Catalin Predoiou Luigi di Maio, #Catalin Predoiu infractori romani Italia , #romani Italia
Comentarii