Ziare.com

Romanii din Italia solicita mai multe sectii de votare pentru referendum

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 12:40

   

Romanii din Italia solicita mai multe sectii de votare pentru referendum
Peste 20 de asociatii ale romanilor din Italia solicita Guvernului roman sa mareasca numarul sectiilor de votare, in perspectiva referendumului de pe 29 iulie. Romanii spun ca cele 55 de sectii de votare sunt insuficiente.

"Peste un milion si jumatate de romani ar trebui sa se raporteze doar la cele 55 de sectii de votare existente. Sunt multe localitati in care comunitatile de romani numara peste 5000 de rezidenti, care au cea mai apropiata sectie de votare la o distanta de minim 100 km.

Argumentul cheltuielilor mari legate de acest referendum poate fi anulat, in cazul nostru, deoarece sediile sectiilor de vot pot fi puse la dispozitie de catre autoritatile italiene, contactate de catre membrii asociatiilor romanesti", se afirma in comunicatul asociatiilor romanesti, publicat de Gazeta Romaneasca.

"Suntem siguri ca in acest moment in Romania sunt foarte putine familii in care sa nu fie cel putin un membru al acesteia plecat peste hotare. Deci Romania nu are nici un motiv ca sa se opuna acestui demers.

Suntem siguri ca veti lua in consideratie dreptul nostru constitutional de a participa efectiv la luarea de decizii in ceea ce priveste viitorul Romaniei. Este un drept al nostru si o obligatie a Guvernului ca cetatenii romani cu domiciliul in strainatate sa aiba posibilitatea de a vota, de a avea un rol activ atunci cand este vorba chestiunile din tara", argumenteaza liderii celor 20 de asociatii.

Asociatiile semnatare sunt Coordonamentul National al Cetatenilor Romani din Italia, Hora Unirii (Grossetto), Fratia (Bologna), Dacii (Arezzo), Latinitatea (Prato), Romania (Lombardia - Bergamo), Ciprian Porumbescu (Palermo), Ulpia Traiana Romana (Roma), Flacara (Campi B.zio - Firenze), Traian si Decebal (Giarre), Desteapta-te Romane (Verona), Europa Udine si filialele din Roma, Sezze, Genova, Bologna, Pavia, Pordenone, Piacenza, Siracusa, Padova, precum si Asociatia Romanilor din Marsciano si Aquila.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2636 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce mai multe sectii de votare? Sa se fure, BINE????

In Italia, la ultimele alegeri prezidentiale, au votat 20000 de persoane.

Sa ne aducem aminte de intrebarea, care i-a pus-o Basescu lui Nastase in 2004: "Cum a ajuns Romania sa aleaga intre doi comunisti ca noi?"
Romania pe 29 iulie va scapa de ultimul presedinte comunist. Cred ca ziua aceasta trebuie declarata zi nationala.

 

1 milion de voturi

usl a vrut sa conditioneze sau chiar sa i-a dreptul de vot la un milion de romani
FRAUDA grosolana

 

Romanii din strainatate inca mai sunt romani?Nu cred ca sunt romani!

Romanii din strainatate au dreptul la vot,dar sa voteze la adresa de pe documentele din Romania.Daca nu reusesc sa se prezinte la sectiile de votare din Romania,sa nu mai voteze si gata.Comunitatile de romani din strainatate trebuiesc desfiintate ,iar romanii din strainatate sa se integreze total in tarile in care lucreaza si in care se afla.

 

Da de ce mai imbelugatule

Aia de din afara nu sint tot romani? Aia sint romanii pe care voi USL-sti i-ati fortat sa paraseasca tara din cauza furtului avutiei nationale, a ingradirii accesului la locuri de munca rezervate pentru odraslele voastre plagiatoare si ignorante! Acesti romani sint cei care asigura traiul de zi cu zi a 15 milioane de romani (restul sinteti voi avortonii comunisti)!Nu va mai suporta nimenea in lumea asta!Platforma pentru solutionarea online a litigiilor