Scrisoare deschisa publicata in Italia: Nu toti romanii sunt delincventi!

Duminica, 29 Martie 2009, ora 13:09
3054 citiri
Scrisoare deschisa publicata in Italia: Nu toti romanii sunt delincventi!

Un roman, alarmat de campania mediatica violenta promovata de presa italiana impotriva conationalilor care muncesc acolo, a scris o scrisoare deschisa prin care ii roaga pe italieni sa constientizeze faptul ca nu toti romanii sunt delincventi.

"Draga redactie, m-am gandit sa scriu aceasta scrisoare pentru ca asta am simtit ca trebuia sa fac. Cand eram copil, am citit o frumoasa povestire romaneasca scrisa de Petre Ispirescu.

Acolo era vorba de un tanar care a plecat de acasa si s-a intors dupa ceva timp. Odata ajuns aici, si-a dat seama ca totul era schimbat, casele, persoanele, si nu mai avea familie. Numele povestii este: "tinerete fara batranete si viata fara de moarte".

In cateva cuvinte, scriitorul a tratat subiectul timpului biologic", sunt cuvintele prin care isi incepe Marius scrisoarea deschisa, publicata de cotidianul italian Il Messaggero.

Barbatul povesteste cum vedea el Roma in urma cu 10 ani, cand a ajuns acolo. Dupa doi ani de sacrificii a reusit sa invete limba si sa isi inchirieze un apartament.

"Pas cu pas am invatat sa vorbesc italiana, o noua meserie si sa iubesc Roma. Am iubit-o ca pe o doamna misterioasa si cosmpolita, era ca o mama pentru mine. Acum sunt in Romania de un an de zile si ma tem ca daca ma voi intoarce in Roma o voi gasi schimbata, ca nu ma va mai primi asa cum a facut-o in trecut.

Sper ca aceasta campanie mediatica violenta impotriva romanilor se va termina. Mai sper ca o parte din conationalii mei vor intelege ca infractionalitatile nu ii vor duce in Rai.

Din cauza lor sufera unele persoane care nu au nicio vina. Fac un apel catre toti italienii: va rog, nu va ganditi ca toti romanii sunt delincventi si ca toti trebuie tratati la fel", mai scrie Marius.

Romanul ii mai roaga pe italieni sa dea dovada de acelasi crestinism si altruism pe care le stia el cand a locuit acolo.

"Apelul meu nu este pentru politicienii din cele doua tari, e pentru omul de rand. Lui ma adresez cu multa sinceritate si ii cer scuze pentru violurile si restul faptelor facute de unii care nu isi merita numele de romani.

Nu toti delincventii sunt din Romania. Cei care fac asta in Italia, o fac si in Romania. Nu devii in cateva zile violator sau hot. Nu se poate. Eu am un vis: vreau sa revad Roma asa cum am lasat-o cand plecat. Nu o faceti pentru mine, faceti-o pentru ei.

E singurul lucru pe care vi-l cer, nu vreau un loc de munca, nu vreau la tv. Vreau doar sa va ganditi ca nu totii romanii sunt delincventi. Doar asta. Multumesc", sunt cuvintele cu care isi incheie Marius scrisoarea deschisa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#scrisoare deshisa Romania, #scrisoare publicata Italia, #scrisoare roman Italia , #romani Italia