Trei romani s-ar afla in hotelul ingropat de avalansa, in Italia

Joi, 19 Ianuarie 2017, ora 15:12
7710 citiri
Trei romani s-ar afla in hotelul ingropat de avalansa, in Italia
Foto: Twitter/Twitter/Chi l\'ha visto?

Trei romani, un adult si doi copii, s-ar afla in hotelul afectat de avalansa care a avut loc in regiunea Abruzzo, din Italia, a anuntat joi, Ministerul Afacerilor Externe.

"In urma avalansei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, in regiunea Abruzzo, declansata de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada Romaniei in Italia a primit semnalari conform carora, la momentul actual, trei cetateni romani (un adult si doi minori) s-ar afla in incinta unitatii de cazare.

Ambasada Romaniei la Roma a contactat in regim de urgenta autoritatile locale, in vederea obtinerii de detalii suplimentare. Precizam ca operatiunile de salvare sunt in curs de desfasurare, fiind ingreunate de conditiile meteorologice severe si de daunele produse de avalansa asupra cladirii", a comunicat MAE.

In cursul noptii echipajele de salvare au incercat sa ajunga la hotelul aflat in apropierea muntelui Gran Sasso din regiunea Abruzzo.

Cel putin trei persoane sunt date disparute in urma avalansei, relateaza agentia de stiri ANSA, citand membri ai echipelor de salvare.

Antonio Crocetta, liderul unui grup de politie alpina implicat in actiunile de cautare si salvare, a declarat ca "sunt mai multe persoane decedate".

Potrivit presei italiene, in momentul producerii primului cutremur major, in hotel se aflau cel putin 20 de turisti si sapte angajati, informeaza site-ul The Local.

Doua persoane ar fi fost gasite si se afla in stare buna, insa mai multe persoane sunt in continuare disparute.

Trei cadavre au fost recuperate, insa nu exista mai multe informatii despre identitatea sau varsta victimelor.

Zona in care se afla Hotelul Rigopiano, langa orasul Farindola din Pescara, ramane una periculoasa, a anuntat primarul localitatii Farindola, Ilario Laccheta, printr-o postare pe Facebook.

Din cauza zapezii, echipajele de salvare au fost nevoite sa foloseasca schiurile pentru a ajunge la hotel, in timp ce ambulantele sunt in continuare blocate la aproximativ noua kilometri de locul incidentului.

"Inca nu stim cate persoane sunt disparute sau decedate", a anuntat Antonio Di Marco, presedintele provinciei Pescara, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

"Cladirea a fost lovita direct de avalansa, fiind impinsa zece metri", a completat oficialul, potrivit The Local.

Avalansa din Farindola a fost cauzata de miscarile seismice de miercuri, care au continuat in cursul noptii. Aproximativ 80 de replici s-au produs in regiune, in cursul noptii de miercuri spre joi.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#romaniu avalansa hotel Italia, #romani blocati hotel avalansa, #romanca copii hotel avalansa Italia , #romani Italia