Un eurodeputat italian ii jigneste pe romani - Siegfried Muresan cere sanctionarea lui

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 17:43
2662 citiri
Un eurodeputat italian ii jigneste pe romani - Siegfried Muresan cere sanctionarea lui
Foto: Facebook / Siegfried Muresan

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan a solicitat, miercuri, Departamentului pentru Oportunitati Egale (DOE) din Guvernul Italiei sa faca demersuri pentru ca eurodeputatul italian Gianluca Buonanno sa raspunda in fata justitiei pentru declaratiile discriminatorii la adresa romanilor care locuiesc in Italia.

Astfel, intr-o scrisoare trimisa sefei DOE, Ermenegilda Siniscalchi, Siegfried Muresan si-a exprimat ingrijorarea fata de declaratiile facute de Gianluca Buonanno, vineri, la postul italian Radio 24, potrivit carora el se bucura de moartea unui detinut roman intr-o inchisoare italiana si ar fi fericit ca romanii sa paraseasca Italia, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Eurodeputat italian: Nu-mi pasa de romanul care s-a sinucis. Am facut economie!

Siegfried Muresan, prim-vicepresedinte PMP, a aratat in scrisoare ca declaratiile lui Gianluca Buonanno sunt total inacceptabile si ele incalca prevederile Directivei Consiliului 2000/43/CE privind principiul egalitatii de tratament intre persoane, implementata deja in legislatia interna de catre Italia.

"In aceste conditii, va cer dumneavoastra si Oficiului National de Lupta Impotriva Discriminarii Rasiale sa actionati in asa fel incat acest caz sa fie adus in fata justitiei italiene. Oferind exemple puternice si concrete opiniei publice din Italia, aveti oportunitatea de a va aduce o importanta contributie la lupta impotriva discriminarii", a solicitat deputatul european Siegfried Muresan in scrisoarea transmisa oficialului italian.

Un detinut roman - Ioan Gabriel B. - s-a spanzurat intr-un penitenciar situat la periferia orasului italian Milano, dupa ce fusese condamnat la detentie pe viata pentru crima.

Sindicatul Politiei Penitenciare Italiene (SAPPE) a exprimat regret pentru decesul detinutului roman, insa o serie de comentarii controversate au aparut pe pagina de Facebook a Aliantei Sindicatelor Politiei Penitenciare (ALSIPPE), generand o serie de anchete.

Gardian al unui penitenciar italian, dupa sinuciderea unui roman: Unul mai putin. Altii sa urmeze exemplul

Eurodeputatul italian Gianluca Buonanno, membru al partidului xenofob Liga Nordului, a declarat ca ii intelege pe gardienii care au ironizat sinuciderea unui detinut roman, subliniind ca nu ii pasa de moartea unui "superinfractor", ca astfel s-au economisit bani si ca vrea plecarea tuturor romanilor.

"Nu imi pasa absolut deloc ca a murit unul. Infractorii de acest fel nu au nicio limita, iar multi din aceasta rasa, romanii, omoara, comit masacre, pentru cativa euro. Daca s-a omorat, a fost alegerea lui, s-au economisit bani. Nu imi pasa ca s-a omorat un superinfractor. Unul mai putin de intretinut, sunt de acord cu multe dintre comentariile facute online", a spus el.

Intr-un comunicat transmis la solicitarea Ziare.com, Ministerul de Externe a catalogat aceste reactii drept "inacceptabile".

Detinut roman mort in Italia, bucuria gardienilor. MAE: Inacceptabil! Infractionalitatea nu are cetatenie

In plus, Ministerul de Externe a solicitat autoritatilor italiene sa trateze individual fiecare caz in care este implicat un cetatean roman, evitandu-se orice generalizare. "Infractionalitatea nu are cetatenie", le-au spus diplomatii romani oficialilor din Italia.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Siegfried Muresan detinut roman Italia, #Siegfried Muresan eurodeputat Italia detinut , #romani Italia