A dus imigratia la cresterea infractiunilor din Marea Britanie?

Luni, 24 Noiembrie 2014, ora 23:35
5169 citiri
A dus imigratia la cresterea infractiunilor din Marea Britanie?
Foto: The Telegraph

In ciuda previziunilor de proportii catastrofale ca deschiderea granitelor britanice pentru muncitorii romani si bulgari in ianuarie 2013 va duce la o crestere a numarului de infractiuni, situatia pare a sta exact invers.

Nivelul infractiunilor este la cel mai redus nivel din ultimii 33 de ani. Rata omorurilor si a infractiunilor comise cu violenta a scazut in Marea Britanie in ultimii 10 ani mai rapid decat decat in alte tari din Occident, potrivit unor cercetatori, scrie The Mirror.

Intr-o perioada cu imigratie masiva, intre 2003 si 2012, Indicele britanic al Linistii Sociale a descoperit ca rata omorurilor la 100.000 de britanici a scazut de la 1,99 in 2003, la 1 in 2014.

Oamenii de afaceri din Marea Britanie: Aceasta tara e "oarba" la avantajele imigratiei

Temerile ca imigratia produce tensiuni rasiale si cresteri ale infractionalitatii au fost alimentate de politicieni de extrema dreapta ca Nigel Farage, care a avertizat ca Marea Britanie se va confrunta cu "un val de infractiuni romanesti".

Numai ca in primele luni dupa ce frontierele au fost deschise romanilor si bulgarilor, numarul arestarilor nu a suferit modificari mari, iar numarul de urmariri penale de fapt a scazut.

In primele trei luni ale anului 2014, numarul de romani condamnati pentru infractiuni in intreaga Mare Britanie a fost de 1522, o scadere cu 15%, de la 1797 pentru aceeasi perioada din 2013, potrivit unor cifre obtinute de ambasada Romaniei din partea politiei britanice.

Conform unor statistici oferite de politia londoneza, numarul de romani acuzati de incalcari ale legii in capitala Marii Britanii a scazut in luna ianuarie cu 3% comparativ cu luna ianurie a anului trecut.

Un grup de cercetatori a studiat efectele produse de cele doua mari valuri de migranti care au venit pana acum in Marea Britanie. Primul val de est europeni a venit dupa largirea Uniunii Europene in 2004. Infractiunile violente in regiunile din Marea Britanie si Tara Galilor unde s-au stabilit acestia nu au crescut numeric.

Franco Fasani, unul dintre cercetatori, a spus ca acest lucru s-a intamplat pentru ca acesti imigranti doreau foarte mult sa munceasca si aveau cunoscuti care le gasisera locuri de munca.

Al doilea val a fost format din cei veniti intre sfarsitul anilor '90 si inceputul anilor 2000, care au cerut azil politic. Nici in acest caz nu au fost inregistrate cresteri ale infractiunilor violente, ci doar un numar ceva mai mare de furturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Marea Britanie scadere infractionalitate romani, #Marea Britanie imigranti romani infractiuni, #Marea Britanie imigranti putine infractiuni , #romani Marea Britanie