Ambasadorul Marii Britanii, mesaj pentru romani: Nu vrem oameni fara adapost pe strazile Londrei

Vineri, 20 Februarie 2015, ora 14:26
10109 citiri
Ambasadorul Marii Britanii, mesaj pentru romani: Nu vrem oameni fara adapost pe strazile Londrei
Foto: Twitter/Paul Brummell

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, a afirmat ca romanii sunt bine-veniti in tara sa, insa ii sfatuieste sa fie bine pregatiti pentru experienta britanica, intrucat britanicii nu-si doresc persoane fara adapost pe strazile londoneze.

"Conform Tratatului de la Lisabona, cetatenii romani, ca cetateni ai Uniunii Europene, au dreptul de a munci, a locui, a studia in Marea Britanie si ei fac acest lucru si sunt bine-veniti. Sunt multe exemple de cetateni romani care au dezvoltat cariere de mare succes in Marea Britanie, cum ar fi balerina Alina Cojocaru, actrita Anamaria Marinca, violonistul Remus Azoitei", a aratat Brummell, intr-un interviu acordat Agerpres.

Ambasadorul a aratat ca romanii care vin in Marea Britanie ar trebui sa fie pregatiti pentru asta: "Desigur, vrem ca romanii care vin in Marea Britanie sa fie suficient de pregatiti pentru aceasta experienta. Nu vrem oameni fara adapost pe strazile Londrei. In ceea ce priveste mica minoritate de cetateni romani care vin pentru infractiuni, sunt fericit ca este o colaborare foarte buna intre politistii romani si cei britanici".

Romania reactioneaza la documentarul Channel 4: Opera senzationalista de jurnalism penibil

Remarcile diplomatului britanic vin dupa ce diplomatii romani in UK au reactionat la un documentar despre imigratie difuzat de postul tv Channel 4.

"Comunitatea romanilor a fost ofensata si se simte profund umilita. Suntem deranjati si preocupati de aceasta opera senzationalista de jurnalism penibil", a afirmat consulul Romaniei, Razvan Constantinescu.

"Vin romanii!" - Documentarul care vrea sa convinga britanicii ca imigrantii nu sunt niste ticalosi

Primul episod din documentarul "The Romanians Are Coming" ("Vin romanii") - difuzat marti seara de postul tv britanic Channel 4 - prezinta cazurile a trei romani ajunsi in Marea Britanie.

Seria de documentare despre imigrantii romani este difuzata de posturile tv Channel 4 si 4Seven. Potrivit Channel 4, documentarul analizeaza vietilor romanilor care se stabilesc in Marea Britanie, incercand sa dezvaluie adevarul aflat dincolo de materiele de presa despre imigratie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#ambasador Marea Britanie romani, #romani Marea Britanie scandal , #romani Marea Britanie