Britanicii care au vecini romani, lui Nigel Farage: Sunt minunati, fantastici

Joi, 22 Mai 2014, ora 09:29
10319 citiri
Britanicii care au vecini romani, lui Nigel Farage: Sunt minunati, fantastici
Foto: The Independent

Sa fii un bun vecin a fost intotdeauna un aspect important pentru romanca Andreea Neacsu, care locuieste acum in Marea Britanie si care condamna declaratiile politicianului britanic Nigel Farage.

In ultimul an, Andreea Neacsu, in varsta de 28 de ani, a locuit in sud-vestul Londrei, alaturi de partenerul ei, Martin, si fiica, Maria, de sase ani. De cand s-a mutat in Marea Britanie pentru a lucra ca dadaca, in urma cu cinci ani, ea si-a facut un scop din a se imprieteni cu vecinii sai, relateaza The Independent.

Atitudinea tinerei nu prea se potriveste cu insinuarile peiorative facute de Nigel Farage, potrivit carora romanii ar fi ultimii oameni pe care cineva i-ar vrea ca vecini.

Ambasadorul roman in Marea Britanie condamna rasismul: Dar cu olimpicii nostri vreti sa fiti vecini?

Liderul partidului nationalist UKIP a incercat sa se tot indeparteze de comentariile potrivit carora ar fi "ingrijorat" sa aiba niste vecini romani, insa a continuat sa critice Romania ca un intreg si sa prezinte statistici ale infractiunilor comise de conationalii nostri in Marea Britanie.

In Romania, sa fii un bun vecin se invata de la parinti

Dar Andreea Neacsu este uluita de afirmatiile lui Farage, de vreme ce tanara este convinsa ca specificul romanesc si cultura din tara noastra chiar incurajeaza sa fii un vecin bun.

"Sa spuna ca orice om normal ar trebui sa fie ingrijorat daca niste romani se muta in casa de langa este teribil. Imi amintesc ca parintii mei m-au invatat sa ma inteleg bine cu vecinii. Parintii mei au devenit ca o familie cu vecinii lor, asta este traditia.

Imi dau seama ca sunt si romani care fac lucruri rele, dar nu inseamna ca suntem toti la fel. Este exact ca in orice natiune, avem oameni buni si oameni rai. Este vorba despre individ, nu despre natiune", a spus Neacsu.

"Sunt niste vecini minunati", a precizat unul dintre membrii unei familii britanice care locuieste in apartamentul de deasupra. "Vecinii pe care i-am avut inainte erau tot romani si erau, de asemena, fantastici", a adaugat el.

David Cameron ii raspunde lui Farage - nu ar fi ingrijorat daca ar avea vecini romani

Intr-un interviu difuzat, vinerea trecuta, de postul LBC Radio, liderul partidului UKIP, Nigel Farage, a vorbit despre diferenta dintre romani si germani, dar si despre faptul ca tara sa are o politica de control nu doar a cantitatii, ci si a calitatii imigrantilor.

"Am fost intrebat 'Daca un grup de barbati romani s-ar muta langa tine, ai fi ingrijorat?' Si, daca traiesti in Londra, cred ca ai fi", i-a raspuns politicianul moderatorului.

"Dar daca ar face-o un grup de copii germani? Care este diferenta?", a intrebat moderatorul. "Stii care e diferenta", a raspuns Farage.

Ulterior, liderul UKIP si-a exprimat "regretul" pentru remarca foarte controversata pe care a avut-o in legatura cu romanii, spunand ca era foarte obosit in timpul interviului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#romani Marea Britanie, #Nigel Farage romani, #Nigel Farage vecini, #vecini romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie