Ziare.com

Cruciada Daily Express: Boom al populatiei pus in carca imigrantilor

de Nicoleta Chirita
Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 08:46

   

Cruciada Daily Express: Boom al populatiei pus in carca imigrantilor
Populatia Marii Britanii ar urma sa creasca, in urmatorul sfert de secol, cu 10 milioane de locuitori, a anuntat Oficiul de Statistica de la Londra.

Un rol important in acest boom al populatiei il vor avea imigrantii, noteaza cotidianul britanic Daily Express, precizand ca serviciile sociale vor intampine reale probleme.

Astfel, in urmatorii 25 de ani, in Marea Britanie vor ajunge 4,2 milioane de imigranti care vor face 1,6 milioane de copii.

Cruciada Daily Express: Cum incearca englezii sa ne convinga sa stam acasa

Potrivit previziunilor facute de statitiscieni, populatia Marii Britanii va creste de la 63,7 milioane la 73,3 milioane de locuitori. Cresterea va ridica si media de varsta, de la 39,7 ani la 42,8 ani.

In plus, numarul octogenarilor va creste la 6 milioane in anul 2037, dublu fata de acum. Din cele 9,6 milioane de oameni in plus, 3,8 milioane vor fi nou-nascuti din randul populatiei actuale.

In urmatorul sfert de secol, in Marea Britanie vor ajunge 4,2 milioane de imigranti care vor face, la randul lor, 1,6 milioane de copii. Astfel, 60% din cresterea populatiei va fi asigurata de imigratie.

Presa britanica scrie ca aceasta crestere a populatiei ar putea ridica mari dificultati pentru serviciile sociale. Previziunile au fost facute pentru un numar de 165.000 de imigranti pe an, dar specialistii estimeaza ca nivelul imigratiei va varia de la 105.000 la 225.000 pe an, in urmatorul sfert de secol.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 891 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da...populatia de "Zigeunen" va creste sigur...

si in Marea Britanie.
Va dorim mult noroc cu integrarea lor.

 

va dam si noi

noi va putem da circa 1 milion de tigani

ii dam cu drag

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor