Daily Mail: Mostenirea culturala britanica este amenintata de Romania si Bulgaria

Miercuri, 06 Martie 2013, ora 13:42
3901 citiri
Daily Mail: Mostenirea culturala britanica este amenintata de Romania si Bulgaria

Britanicii se tem ca mostenirea lor culturala va fi amenintata de imigrantii care vor sosi in aceasta tara din Romania si Bulgaria.

Atunci cand imigratia va deveni marele subiect al zilei, amintiti-va asta: o mostenire culturala comuna este o perla fara pret, noteaza editorialistul Daily Mail, Andrew Alexander.

Acesta afirma ca mostenirea britanica, sau ce a ramas din ea, este sub amenintare din cauza Romaniei si Bulgariei: "Avem deja atat de multe sali de curs unde engleza nu este limba principala. Sau chiar intregi comunitati unde engleza este rara. Acest lucru se va inrautati".

Una dintre inestimabilele merite ale mostenirii culturale comune este acela ca arata cum vor fi vecinii, chiar inainte de a-i cunoaste, acest lucru contribuind la stabilitate si ajuta oamenii sa convietuiasca cu aceste diferente culturale. In plus, fiecare stie la ce sa se astepte de la celalalt, mai noteaza editorialistul.

Ministru britanic: Tara se confrunta cu o criza a imigrantilor romani si bulgari

Spiritul britanic este definit printr-o viata publica necorupta, un Guvern parlamentar cu o traditie de secole, dar si o Constitutie neschimbata si neschimbatoare.

"Pe scurt, vrem sa ne pastram vechile institutii. Cand efectuam schimbari, este prin mijloace pasnice, nu prin rastunari violente", adauga Andrew Alexander. Printre valorile britanice pe care acesta la subliniaza sunt auto-controlul, un simt puternic al fair-play-ului, bunele maniere si instinctul de a sta la rand, in timp ce toleranta este "o virtute cheie".

In plus, scuzele britanicilor "vin usor, chiar obsesiv", iar acestia, chiar daca nu sunt atat de muncitori precum germanii, nu sunt nici emotivi precum francezii si italienii.

Editorialistul britanic a subliniat si ca Regatul Unit "a facut eroarea aderarii la ceea ce prosteste a fost numita Piata Comuna".

Britanicii se tem ca vor ajunge ca romanii daca mai consuma droguri, alcool si tutun

"Ni se spune acum ca, dupa modelul american, trebuie sa avem zone poloneze, zone musulmane, zone indiene. Ne-am pierdut deci mostenirea culturala comuna odata atat de valoroasa? Probabil. Putem sa o recastigam? Probabil ca nu. Si asta este inainte sa ajungem la etapa in care romanii si bulgarii sunt asteptati sa navaleasca pe tarmurile noastre ospitaliere", mai sustine editorialistul Daily Mail.

Nu in ultimul rand, acesta noteaza ca prim-ministrul David Cameron este confuz si spune "Da" studentilor indieni, dar spune "Nu" est-europenilor "flamanzi de ajutoare sociale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani amenintare mostenire Marea Britanie, #romani imigranti Regatul Unit, #mostenire culturala Marea Britanie , #romani Marea Britanie