David Cameron: Imposibil de prezis cati romani si bulgari vor ajunge in Marea Britanie

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 21:40
3407 citiri
David Cameron: Imposibil de prezis cati romani si bulgari vor ajunge in Marea Britanie
Foto: The Sun

Prim-ministrul britanic David Cameron a declarat, luni, ca este imposibil de prezis care va fi nivelul de imigranti din Romania si Bulgaria, cand vor fi ridicate restrictiile de acces pe piata muncii din Marea Britanie, in luna decembrie.

Comentariile premierului britanic vin ca urmare a declaratiilor secretarului de stat pentru Comunitati si Administratia Locala, Eric Pickles, care a spus, cu o zi inainte, ca nimeni nu stie cati oameni ar urma sa ajunga in Regatul Unit din cele doua tari, relateaza agentia Novinite.

Oficial britanic: Venirea romanilor si a bulgarilor va crea probleme pe piata imobiliara

Erick Pickels a refuzat sa spuna cati imigranti se asteapta sa provina din cele doua tari in 2014, dar a subliniat ca acestia "vor cauza probleme". El a declarat ca imigrantii vor determina o crestere a presiunii asupra pietei locuintelor, atat a celor private, cat si a celor sociale.

"Sprijin total ceea ce a spus Eric Pickles si anume 'Nu faceti predictii oficiale decat daca si pana cand nu aveti incredere deplina in aceste cifre'", a spus Cameron, pentru postul BBC 4.

Acesta a specificat ca de data aceasta controalele de tranzitie sunt avizate, spre deosebire de episodul accederii Poloniei, insa a precizat ca Guvernul nu vrea sa dea publicitatii numere care sa induca in eroare, precum ultima administratie laburista.

Precedenta administratie a subestimat cu mult numerele oficiale, in anul 2004. A prezis ca mai putin de 20.000 de est-europeni ar urma sa ajunga in Regatul Unit, insa cifrele Biroului pentru Statistici Nationale arata ca peste 600.000 de locuitori din Polonia lucrau in Marea Britanie, in 2012.

Romanii si bulgarii se pot stabili si pot munci legal in Regatul Unit, incepand cu 1 ianuarie 2014, dupa ce vor fi ridicate restrictiile temporare privind accesul la piata muncii.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#David Cameron romani munca Marea Britanie, #romani piata muncii Marea Britanie, #Cameron imigranti romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie