Ziare.com

Dezbatere cu scantei in Marea Britanie pe tema imigrantilor romani

de Diana Toea
Joi, 27 Martie 2014, ora 15:05

   

Dezbatere cu scantei in Marea Britanie pe tema imigrantilor romani
Un schimb de replici acide a avut loc intre doi lideri britanici in timpul unei dezbateri televizate, pe fondul problemei imigrantilor romani si bulgari din Regatul Unit.

Este vorba despre vicepremierul democrat-liberal Nick Clegg, al carui partid se afla in coalitia de guvernare, si Nigel Farage, liderul formatiunii politice nationaliste UKIP, relateaza BBC.

Cei doi oponenti dezbateau daca ar trebui sau nu ca Marea Britanie sa ramana in UE, iar Clegg, care considera ca Regatul Unit nu ar trebui sa se desprinda de blocul european, l-a acuzat pe Farage ca minte in privinta numarului de muncitori romani si bulgari.

Parlamentul britanic acuza: Guvernul a alimentat prejudecatile privind imigrantii romani

Acesta din urma si-a sustinut in continuare punctul de vedere, potrivit caruia imigrantii din cele doua tari costa Marea Britanie foarte multe joburi si ajutoare sociale.

De asemenea, liderul UKIP a spus ca Regatul Unit trebuie sa recastige controlul asupra propriei legislatii si a granitelor sale, motivand ca Uniunea Europeana este "un proiect ratat".

In continuare, democrat-liberalul l-a acuzat pe Farange ca a incercat sa ii sperie pe britanici in momentul in care a afirmat cu vehementa ca 29 de milioane de romani si bulgari vor invada Regatul, ceea ce nu s-a intamplat.

Romanii si bulgarii nu au invadat Marea Britanie - Comitet parlamentar

La randul sau, Farange a mentionat ca a fost inteles gresit, insa a insistat asupra faptului ca "exista o oferta prea mare pe piata muncii, mai ales in domeniul constructiilor, iar salariile sunt tot mai mici, in timp ce preturile au continuat sa creasca in ultimii zece ani si acest lucru nu este corect fata de muncitorii din Marea Britanie".

El a fost contrazis de Clegg, care a precizat ca strainii sunt buni pentru economia Regatului Unit. Restrictiile pe piata muncii au fost ridicate de la inceputul acestui an pentru romani si bulgari, iar numeroase voci de pe scena politica au avertizat ca Marea Britanie se va confrunta cu un aflux de imigranti.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2950 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor