Doi romani din Marea Britanie au tinut in sclavie o poloneza insarcinata

Miercuri, 17 August 2016, ora 08:42
4480 citiri
Doi romani din Marea Britanie au tinut in sclavie o poloneza insarcinata
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi romani din Marea Britanie au fost condamnati la inchisoare pentru ca au tinut ca sclava personala o poloneza insarcinata, pe care o obligau sa munceasca 12 ore pe zi sub amenintarea ca in caz contrar va fi dusa la un bordel.

Cei doi barbati sunt tata si fiu si au fost condamnati la 20 de luni, respectiv trei ani de inchisoare, relateaza Daily Mail.

Ioan Berlan, de 47 de ani, si Reni Parczewski, de 25 de ani, au ademenit-o pe femeie in locuinta lor din Tottenham cu promisiunea ca ii vor furniza un serviciu si un loc de cazare.

Dar victima a fost tinuta in conditii deplorabile si obligata sa munceasca de la 09:00 la 21:00 in fiecare zi. Potrivit publicatiei, ea a fost amenintata cu "consecinte grave" daca nu mentine locuinta "fara pata".

La o zi dupa ce femeia a pierdut sarcina, ea a fost nevoita sa se intoarca la munca, barbatii spunandu-i ca este "inutila", intrucat sperau sa primeasca alocatie pentru cresterea copilului.

Victima poloneza a fost tinuta in locuinta celor doi intre luna decembrie a anului trecut si pana in februarie acest an, informeaza tribunalul.

Britanicii se plang iar de romani: De opt ori mai multe sanse sa faca puscarie

"Era o femeie vulnerabila, care nu se simtea foarte bine. Ei stiau despre problemele ei medicale, pentru ca au dus-o la spital, dar a doua zi a trebuit sa se intoarca iar la atributiile ei de menajera. A fost fortata sa lucreze in casa ca servitoare. I s-a spus ca daca nu curata bine casa vor exista consecinte, consecinte grave", a spus procurorul Andrew Frymann.

Procurorul a dat citire unei declaratii a victimei, in care ea se plange ca a fost tratata ca o "jucarie" si numita "tarfa".

"Nu puteam sa plec nicaieri, eram servitoarea lor. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa fug sau urma sa fiu o servitoare pentru restul vietii mele", a mentionat femeia in declaratia pentru instanta.

"Mi se pare ca este o poveste ca Cenusareasa, desi este mai degraba o caracterizare simplista", a spus judecatorul de caz.

Berlan si Parczewski au recunoscut in instanta ca au redus-o pe tanara poloneza la stadiul de sclavie.

"Victima de 19 ani a venit in aceasta tara cautand de munca si o viata mai buna decat avea in Polonia. Ei i-au promis o plata de 40 de lire pe zi si faptul ca poate locui cu Berlan si sotia sa fara a plati chirie", a spus procurorul de caz, precizand ca ea nu a primit niciodata acesti bani.

El a explicat ca cei doi i-au gasit tinerei o slujba la o spalatorie din Edmonton, unde primea 35 de lire pe zi, dar a fost fortata in cele din urma sa renunte la job dupa ce si-a pierdut sarcina.

Tanara poloneza a declarat politiei ca Parczewski a amenintat-o ca o va duce la Birmingham ca sa lucreze ca prostituata intr-un bordel, fapt care explica sporul de pedeapsa pe care a primit-o tanarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#romani condamnati Marea Britanie sclava , #romani Marea Britanie
Comentarii
Poza Baltagul
Baltagul
rank 1
pai nu s-au hotarit care e tatal legal!