Fotografie cu Nigel Farage si o remarca la adresa romanilor, intr-o prezentare despre Holocaust

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 12:30
4824 citiri
Fotografie cu Nigel Farage si o remarca la adresa romanilor, intr-o prezentare despre Holocaust
Foto: The Guardian

Partidul antiimigratie UKIP a depus o plangere oficiala in legatura cu "indoctrinarea politica in scoli" dupa ce o fotografie cu liderul formatiunii, Nigel Farage, alaturi de o remarca a acestuia la adresa romanilor a fost folosita in timpul unei prezentari despre Holocaust.

Potrivit editiei electronice a cotidianului britanic Daily Express, prezentarea a fost urmarita de sute de elevi si a coincis cu Ziua de comemorare a Holocaustului. Aceasta includea detalii despre escadroanele mortii naziste, ghetourile evreiesti si vanarea a milioane de rromi.

Intreband copiii cum a fost posibil Holocaustul, profesorii de la Chellaston Academy din Derby au prezentat imagini cu cuvintele Rau, Sangeros, Monstri si Ucigasi si s-au referit la Melita Maschmann, o memorialista germana ale carei lucrari povestesc perioada traita ca membru activ al organizatiei de tineret a partidului lui Hitler si ca propagandista a regimului.

Urmatoarea imagine a fost insa cea care a provocat protestele UKIP. Intitulata "Nu se poate ca Marea Britanie moderna sa repete greselile Melitei... corect?", imaginea prezinta o fotografie a lui Nigel Farage, alaturi de textul: "Nu as vrea sa fiu vecin cu un roman!" si "Invinovateste est-europenii pentru traficul dificil".

Partidul a fost alertat dupa ce un elev le-a spus parintilor.

"Ni s-a aratat o imagine cu o societate multiculturala si ni s-a spus cat de grozav este ca elevii au radacini atat de diverse. Dar profesorul a spus ca nu toata lumea este de acord cu acest lucru si apoi a prezentat o imagine cu sigla UKIP si fotografia lui Nigel Farage", a declarat elevul.

Farage a confirmat ca va reclama scoala la Departamentul Educatiei pentru incalcarea clauzei stricte privind "indoctrinarea politica" prevazuta in legea educatiei din 1996.

Directorul scolii, Ray Ruszczynski, a negat ca Farage a fost comparat cu Hitler si a criticat UKIP pentru ca exagereaza. "Este absurd sa sugerezi ca ne-am referit la Nigel Farage ca la un fel de Doamna cu Coasa care va aduce urmatorul Holocaust. A fost mai mult o avertizare pentru elevii nostri sa fie atenti inaintea alegerilor sa se gandeasca la ce spun politicienii", a declarat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nigel Farage romani Holocaust, #romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie