Imigrantii europeni, obligati sa plateasca pentru un card de resedinta in Marea Britanie

Autor: Ana Ilie
Marti, 26 Februarie 2013, ora 10:18
3472 citiri
Imigrantii europeni, obligati sa plateasca pentru un card de resedinta in Marea Britanie

Marea Britanie a anuntat, luni, ca imigrantii europeni ce se vor inregistra voluntar vor fi taxati pentru cartile de identitate, semn ca ministrii britanici incearca sa forteze milioane de europeni ce traiesc in tara sa se inregistreze pentru a primi un document de identitate.

Ministerul de Interne a anuntat ca sper sfarsitul lui 2013 va fi introdusa o taxa de 55 de lire sterline, potrivit Guardian. Ministrul britanic al Imigratiei, Mark Harper, anuntase anterior ca se ia in considerare introducerea unei taxe obligatorii pentru cartile de identitate pentru romani, bulgari si alti europeni.

Harper a sugerat ca oricine ajunge in Marea Britanie dinspre Europa si sta aici mai mult de trei luni va fi nevoit sa obtina un card european de resedinta pentru a avea acces la serviciile publice, inclusiv a beneficia de ajutoare sociale.

Ideea a fost initiata de parlamentarul conservator Philip Hollobone, care a aratat ca Spania "interpreteaza deja directiva privind libera circulatie mai robust", cerandu-le tuturor membrilor UE sa se inregistreze daca vor sa traisca aici mai mult de trei luni.

Harper a precizat, la inceputul acestei luni, ca inregistrarea obligatorie va permite autoritatilor sa verifice daca oamenii au venit in Marea Britanie pentru a studia, a-si cauta de munca, sau se descurca singuri.

Potrivit legii europene, un program de inregistrare obligatorie nu s-ar aplica doar cetatenilor din Romania si Bulgaria, care sunt vizati de ridicarea restrictiilor pe piata muncii britanica la 1 ianuarie 2014, ci va trebui sa acopere cetatenii tuturor tarilor UE care traiesc in Marea Britanie.

Ultimul recensamant arata ca este vorba despre 2,5 milioane de cetateni europeni, inclusiv 397.000 de irlandezi.

Un comitet guvernamental special analizeaza modalitatile de restrictionare a accesului la serviciile publice, inclusiv la ajutoarele sociale si sanatate, pentru a reduce "factorii de atractie" ce pot aduce aici bulgarii si romanii, sustine publicatia citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#imigranti Marea Britanie taxa carte identitate, #taxa imigranti Marea Britanie, #romani Marea Britanie , #romani Marea Britanie
Comentarii