Liderul unui partid britanic evoca ruleta ruseasca, apropo de imigrantii romani

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 10:16
2821 citiri
Liderul unui partid britanic evoca ruleta ruseasca, apropo de imigrantii romani
Foto: Daily Mail

Liderul partidului britanic UKIP, Nigel Farage, nu a ratat ocazia sa speculeze cuvintele rostite de primarul unei comume din judetul Timis, Romania, care a spus pentru "Daily Mail" ca jumatate din populatia de rromi va pleca spre Marea Britanie, dupa ridicarea restrictiilor, la 1 ianuarie.

Farage, care este liderul partidului care conduce campania anti-romani si bulgari, a spus ca "ruleta ruseasca apropo de imigratia romanilor si bulgarilor este complet inutila. Chiar daca politicienii nostri sustin ca nu vor veni prea multi, iata ca un primar din Romania anunta ca jumatate din populatia comunei sale se va muta in Marea Britanie".

"Este inadmisibil ca o tara ce are sute de mii de tineri capabili, care nu au loc de munca, sa fie invadata de imigranti care vin sa traiasca din ajutarele sociale", a declarat Farage, potrivit Focus.

Daily Mail Dupa ridicarea restrictiilor pentru romani, doar capra mai ramane in sat

Daily Mail a relatat, intr-un reportaj publicat luni in editia electronica, faptul ca primarul Koller Gabriel-Adrian sustine ca jumatate dintre locuitorii a doua sate de pe raza comunei pe care o conduce vor pleca in Marea Britanie dupa 1 ianuarie, cand vor fi ridicate restrictiile de munca pentru romani si bulgari.

"Cred ca este posibil ca jumatate dintre locuitorii din Berini si Uliuc, romani si rromi, sa mearga in Marea Britanie anul viitor. In special tinerii vor merge, pentru ca ei nu au nimic aici. Vor lucra in agricultura si in constructii, dar si pentru ajutoare. Sfatul meu pentru Marea Britanie este sa nu le dati oamenilor totul. Trebuie sa fiti atenti, daca toata lumea va merge in Marea Britanie, ce veti face? Va puteti permite acest lucru? Oamenii nu au salarii mari aici si vor fi interesati, evident, de salariile si ajutoarele din Anglia", afirma el, conform publicatiei.

Ulterior, edilul a explicat ca jurnalista britanica a inteles gresit ca jumatate din populatia comunei vrea sa plece in Anglia la munca, precizand ca el a afirmat ca jumatate din rromii din comuna vor sa faca acest lucru, fiind vorba despre 100 de persoane.

Primarul din Sacosu: M-a inteles gresit jurnalista britanica. Era vorba de rromi nu de toti locuitorii comunei

"Joia trecuta a fost la Sacosu Turcesc o jurnalista din Marea Britanie, insotita de o alta jurnalista din Romania. Cele doua s-au interesat de etnia rroma. Le-am spus ca jumatate dintre rromii din comuna vor sa plece la munca in Anglia. Ceea ce este corect. Numai ca ele au inteles ca jumatate din populatia comunei vrea sa plece in Anglia la munca. Populatia comunei, la ultimul recensamant, a fost de 3.100 de persoane, dintre care 200 sunt rromi. Asta inseamna ca o suta de rromi din comuna noastra vor sa plece la munca in Anglia", a declarat primarul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#imigranti romani Marea Britanie, #Nigel Farage ruleta ruseasca imigranti romani, #primar Romania rromi Marea Britanie , #romani Marea Britanie