Ziare.com

Marea Britanie nu mai da imprumuturi studentilor romani: Reactia ministrului roman de Externe

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 09:17

   

Marea Britanie nu mai da imprumuturi studentilor romani: Reactia ministrului roman de Externe
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a precizat, miercuri seara, la TVR, ca Londra verifica costurile de intretinere ale studentilor din intreaga Europa, nu numai a celor veniti din Romania si Bulgaria.

Reactia oficialului roman survine dupa ce presa britanica a scris ca studentii romani si bulgari nu mai pot primi imprumuturi de la stat, din cauza unor suspiciuni legate de cresterea numarului de inscrieri la colegii din Marea Britanie.

"Sunt anumite verificari in clipa de fata care sunt generate de anumite suspiciuni, dar nu fata de studentii romani si bulgari numai, ci fata de toti studentii din UE, pentru ca in ultima perioada au crescut brusc si oarecum inexplicabil solicitarile pentru acordarea - atentie! - a unor credite, dar creditele puse in discutie spre verificare sunt creditele de intretinere, 'the living costs', pentru care sunt niste conditii; trei ani minimum de rezidenta in Marea Britanie, in prealabil fata de solicitare. Nu creditele de studiu", a declarat Titus Corlatean.

Marea Britanie nu mai da imprumuturi pentru studentii romani: Sunt suspect de multe!

In plus, seful diplomatiei romane a precizat ca ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, i-a trimis o scrisoare ministrului britanic pentru Universitati si Stiinta, David Willetts, pentru a cere "clarificari suplimentare" pe aceasta tema.

Secretarul britanic de stat pentru Universitati si Stiinta, David Willetts, a anuntat, in aceasta saptamana, ca suspendarea imprumuturilor pentru studentii din cele doua tari a fost decisa dupa ce s-a observat o crestere "neobisnuita" a numarului celor care primesc sprijin din partea Student Loans Company (SLC).

Aproximativ trei sferturi dintre studentii vizati nu au reusit sa dovedeasca faptul ca au dreptul la aceste imprumuturi, potrivit unor surse citate de The Telegraph.

Potrivit publicatiei, aproximativ 5.500 de romani si bulgari au primit prima plata a imprumutului pentru cheltuieli de intretinere anul acesta, reprezentand o crestere importanta fata de anul trecut.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1053 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si domniile vostre il credeti pe Don Corleone al diplomatiei

mioritice?
Acest personaj nu a facut niciodata vreo declaratie, fara sa fie corectat sau contrazis de catre ceilalti participanti la eveniment.
Minciuna si dezinformarea sint marca de fabrica uslamista. Nu ii pot credita cu nici o informatie certificata.

 

exceptia confirma regula....

de data aceasta logofatu' trebilor mioritice pe-afara, ecselenta sa medgidiotul corlatean a zis adevarul spre deosebire de de ziaiureaista copiatorista plastografa arina lu' ciocildau care, in editia de ieri a ziare.com a plastografiat si complet schimbat un articol dintr-un ziar britanic in care a aparut declaratia ministrului britanic pentru Universitati si Stiinta, David Willetts care a spus acelas lucru care il zice al nostru medgidiot corlatean.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor