Marea Britanie: Zeci de romani evacuati dintr-un club de fotbal

Autor: Ana Ilie
Joi, 27 Iunie 2013, ora 10:17
1874 citiri
Marea Britanie: Zeci de romani evacuati dintr-un club de fotbal

Zeci de romani care isi improvizasera "adaposturi primitive" pe un teren de fotbal nefolosit din Hendon, in nord-vestul Londrei, au fost evacuati de autoritatile britanice.

Cei aproape 70 de imigranti ilegali romani au fost scosi de pe terenul clubului de fotbal Hendon, in urma unui raid matinal, joi dimineata, scrie The Telegraph.

Oamenii stateau acolo de aproape doi ani cand o operatiune comuna a Ministerului de Interne, politiei metropolitane si organizatiilor caritabile a fost organizata pe terenul de fotbal nefolosit. Au fost evacuate 68 de persoane, majoritatea barbati.

Cetatenilor romani li s-a oferit intoarcerea gratuita in tara natala, asa ca unii dintre ei au acceptat sa coopereze cu Ministerul de Interne.

Restul, care vor sta la prieteni, vor fi in cele din urma evacuati din Marea Britanie, posibil cu forta.

Mormane de gunoaie si ramasitele "adaposturilor primitive" au ramas in urma zecilor de romani aciuati acolo. In locul lor se va putea relua o constructie ce a determinat evacuarea clubului de fotbal in 2009.

"Suntem implicati in zeci de astfel de operatiuni zilnic, abordand imigratia ilegala, casatoriile false si angajatii ilegal. Cand este vorba despre cetateni straini care nu au permisiunea de a se afla in Marea Britanie si refuza sa se intoarca de bunavoie acasa, luam masuri pentru a-i trimite inapoi. Este vorba si despre cei din interiorul Zonei Economice Europene care s-au aflat in tara de peste trei luni si nu muncesc, studiaza sau se descurca singuri, asa cum cere legea europeana", a aratat politia.

Organizatia caritabila Thames Reach a precizat ca de cateva saptamani lucreaza cu romanii de pe terenul de fotbal, pe unii ajutandu-i sa se intoarca acasa, pe altii cu sfaturi despre cum sa-si gaseasca locuinta cu chirie, un loc de munca sau altele.

In fine, un consilier local a aratat ca este vorba totusi despre suburbiile Londrei si multi rezidenti au ridicat problema adaposturilor improvizate si riscului asupra sanatatii si igienei.

"Vreau sa multumesc in special ambasadei romane care a avut grija sa nu depaseasca responsabilitatile pe care le are fata de cetatenii sai, intelegand ca acest gen de mahala nu are loc in Londra", a incheiat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#romani evacuati teren fotbal Londra, #romani evacuati Londra , #romani Marea Britanie