Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nicio zi fara imigranti romani in presa britanica: o familie de "cersetori" s-a instalat in Londra

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 11:35
2990 citiri
Nicio zi fara imigranti romani in presa britanica: o familie de "cersetori" s-a instalat in Londra
Foto: The Standard

Pe masura ce ne apropiem cu pasi repezi de 1 ianuarie 2014, data la care Marea Britanie va fi obligata sa ridice restrictiile de pe piata muncii pentru romani si bulgari, presa din Anglia prezinta, din ce in ce mai des, cazuri de imigranti saraci, fara un acoperis, care traiesc de pe o zi pe alta in zone centrale ale Londrei.

Publicatia The Evening Standard a prezentat, vineri, cum un grup de "cersetori din Europa de Est" s-a instalat in zona Arcului de Marmura din Londra. Publicatia britanica sustine ca imigratii au venit langa acest obiectiv turistic la numai cateva ore dupa ce primarul din Londra a avertizat ca, din cauza regulilor Uniunii Europene, autoritatile londoneze vor avea mainile legate in ceea ce priveste invazia imigrantilor in capitala Marii Britanii.

Familia de 15 membri care s-a instalat langa Arcul de Marmura a venit cu valize, paturi improvizate si sacose pline cu gunoaie pe care le-au adunat de prin tomberoane.

"Noi am venit aici ca sa ne gasim de lucru. Suntem toti o familie. Politistii au spus ca ne vor muta de aici", a marturisit unul dintre imigrantii instalati in Londra, pentru The Evening Standard.

Jurnalistii au incercat sa vorbeasca si cu cea mai in varsta membra a grupului, cea despre care ceilalti sustin ca este mama familiei. "Noi dormim aici. Nu avem nici bani, nici mancare", ar fi spus aceasta intr-o engleza stalcita.

Primarul Londrei a avertizat, vineri, ca ridicarea restrictiilor s-ar putea dovedi "catastrofala" pentru capitala Marii Britanii.

Ambasadorul Romaniei la Londra: Se pregateste una dintre cele mai periculoase campanii electorale Interviu

"In acest moment, ne laudam ca am reusit sa reducem imigratia din Noua Zeelanda cu 60%. Totusi, nu putem face nimic in privinta intregii populatii din Transilvania - oricat de simpatici ar fi oamenii de acolo. Nu-i putem opri sa isi instaleze taberele la Arcul de Marmura", a declarat, vineri, Boris Johnson, primarul Londrei.

Potrivit publicatiei The Evening Standard si proprietarii magazinelor din zona s-au plans ca imigrantii ating clientii, cersesc bani si sperie turistii. Toti se tem ca situatia se va inrautati din luna ianuarie, iar rata criminalitatii va creste considerabil.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#romani Marea Britanie Arcul Marmura, #romani imigranti Londra, #imigranti retsrictii Marea Britanie , #romani Marea Britanie