Noi restrictii pentru imigranti in Marea Britanie: Iata ce s-a decis in legatura cu ajutoarele sociale

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 17:56
4913 citiri
Noi restrictii pentru imigranti in Marea Britanie: Iata ce s-a decis in legatura cu ajutoarele sociale
Foto: Reuters

Imigrantii in Marea Britanie vor trebui sa castige 150 de lire pe luna timp de trei saptamani consecutiv inainte sa poata cere ajutoare sociale, a anuntat ministrul britanic pentru Munca si Pensii.

Iain Duncan Smith a decis ca din martie toti imigrantii veniti din Uniunea Europeana sa atinga aceasta stacheta inainte de a capata statutul de muncitor, scrie The Guardian.

Persoanele care au fost clasificate drept "muncitori" de catre Departamentul pentru Munca si Pensii vor fi abia atunci lasati sa ceara ajutoare pentru copii, alocatie de somaj daca isi pierd locul de munca si ajutor pentru cheltuielile casei.

Stacheta de venit va fi setata la nivelul la care in Marea Britanie cetatenii incep sa plateasca asigurare nationala: 149 de lire pe saptamana in 2014 si 153 de lire pe saptamana in ciclul 2014-2015.

Cele 150 de lire sunt echivalentul unui program de lucru de 24 de ore pe saptamana, cu salariul minim. Orice persoana care va castiga sub acest standard si va cere ajutor social, va fi subiect al unei anchete prin care se va verifica daca a muncit cu adevarat, si va exista posibilitatea sa i se respinga statutul de muncitor.

"Ca parte a planului economic pe termen lung al guvernului, am luat masuri ca economia noastra sa produca pentru oamenii care muncesc din greu, respecta regulile si contribuie pentru aceasta tara. Prin aceste reforme ne vom asigura ca sistemul e cinstit, asigura ajutor pentru cei care vor sa munceasca si isi cauta de munca, dar nu va permite celor care vin in tara noastra sa profite de sistemul nostru de ajutoare sociale", a spus Duncan Smith.

Guvernul a anuntat recent o alta masura, prin care li se cere imigrantilor ca dupa trei luni de la venirea in Marea Britanie sa dovedeasca ca au un domiciliu stabil, daca vor un permis permanent de munca.

Daca trec aceasta verificare, solicitantii de munca din Zona Economica Europeana vor capata drept de ajutor social pe o perioada de sase luni. Dupa aceasta perioada, doar cei care au o oferta de munca sau dovedesc ca pot obtine un job pot pretinde ajutor social.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Marea Britanie restrictii emigranti ajutoare, #Marea Britanie reguli ajutoare sociale, #Marea britanie restrictii emigranti , #romani Marea Britanie