Politician roman din Marea Britanie: Romania sa primeasca inapoi banii cheltuiti pentru aderarea la Schengen

Marti, 16 Februarie 2016, ora 22:23
7380 citiri
Politician roman din Marea Britanie: Romania sa primeasca inapoi banii cheltuiti pentru aderarea la Schengen
Foto: Facebook/ Tommy Tomescu

Tommy Tomescu, un stomatolog roman care a candidat la alegerile europarlamentare din 2014, din partea Partidului Europenilor din Marea Britanie, a trimis marti un proiect de propuneri presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, inainte de summitul de joi si vineri al Consiliului.

Tomescu a precizat ca a cerut o declaratie a sefilor de state si de guverne din tarile UE, referitoare la imigrantii din Romania care sosesc in Marea Britanie, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Nu exista nicio dovada ca imigrantii din Uniunea Europeana in Regatul Unit sunt implicati in 'turism pentru ajutoare sociale'.

Cu 90 la suta din industria petroliera, 90 la suta din productia de autoturisme, 30 la suta din agricultura, 70 la suta din industria metalurgica si productia de echipamente electrice preluate de companii din alte state membre UE, Romania este mai indreptatita decat Regatul Unit sa limiteze libera circulatie a bunurilor, serviciilor si capitalului in cadrul UE", se arata in proiectul lui Tomescu.

De asemenea, acesta cere masuri compensatorii pentru cetatenii celor mai noi state membre, permitandu-le sa acceseze piata muncii si ajutoare sociale ale unor state membre mai vechi, dar si drepturi pentru statele membre mai noi sa limiteze libera circulatie a bunurilor, serviciilor si capitalului, dat fiind ca piata acestora a fost preluata de companii ale statelor membre mai vechi.

"Statele membre care beneficiaza de libera circulatie a bunurilor, serviciilor si capitalului in cadrul UE nu pot restrictiona accesul la ajutoarele lor sociale", mai cere Tommy Tomescu, dar si masuri de rambursare pentru a compensa pentru plecarea din statul membru a cetatenilor instruiti acolo.

Tommy Tomescu: dentistul roman din Marea Britanie care il infrunta pe Nigel Farage - Interviu

Totodata, politicianul roman vrea competitivitate corecta intre cetatenii diferitelor state membre UE, dar si "rambursarea completa a banilor cheltuiti (de Romania - n.red.) pentru a intra in spatiul Schengen, fara a fi parte a acestuia".

Romanul care l-a infruntat pe Farage: Daca am face si noi un film despre britanicii care se alatura ISIL?

"Toate celelalte state membre au o obligatie sa sustina securitatea nationala a celorlalte state membre", se mai arata in proiectul lui Tommy Tomescu.

Presedintele Klaus Iohannis se numara printre cei care vor participa la summitul Consiliului European, care va avea loc joi si vineri.

F.N.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Tommy Tomescu imigranti romani Marea Britanie, #Tomescu summit Consiliul European, #Tommy Tomescu bani Romania Schengen , #romani Marea Britanie