Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Prins intre doua lumi: Primul roman ajuns in 2014 in Anglia nu are bani sa se intoarca in tara

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 10:21
8383 citiri
Prins intre doua lumi: Primul roman ajuns in 2014 in Anglia nu are bani sa se intoarca in tara
Foto: Daily Mail

Unul dintre primii imigranti romani care au ajuns in Marea Britanie dupa ce restrictiile pe piata muncii au fost relaxate in ianuarie se plange ca aceasta tara e prea scumpa.

Victor Spirescu a devenit o mica celebritate la inceputul anului, dupa ce un politician britanic s-a fotografiat cu el la coborarea din avion pe aeroportul Luton, scrie Daily Mail.

La vremea respectiva, el a declarat ca a venit in Londra cu scopul de a trimite bani sotiei sale din Romania, astfel incat sa isi poata incepe propria lui afacere, dar acum spune ca nu poate economisi nimic din cauza faptului ca Londra e un oras prea scump.

Vorbind la postul de radio BBC 4, el a declarat: "Nu am pus deoparte nimic. E foarte scump aici. Vreau sa economisesc ca sa imi fac o afacere in Romania. Ma asteptam sa imi ramana bani de pus deoparte, dar nu. Cred ca Anglia si-a deschis granitele pentru ca au nevoie de muncitori.

Englezii stau acasa pe ajutoare sociale. As vrea sa ma intorc acasa, dar nu am cu ce bani. Sistemul e gresit: platesti prea multe taxe, prea multi bani pe transport, iar chiria e prea scumpa ca sa traiesti in Londra".

Spirescu a ajuns in Marea Britanie pe 1 ianuarie si politicianul laburist Keith Vaz i-a oferit o cafea pe aeroport. La acea vreme, el a povestit reporterilor ca nu venise "sa jefuiasca tara", adaugand ca dorea sa isi ia o slujba, sa castige bani si apoi sa se intoarca la sotia sa din Romania.

El a primit un loc de munca la o spalatorie auto in parcarea Aldi din orasul Biggleswade, in comitatul Bedfordshire, dar a renuntat dupa doar o zi pentru a lucra in constructii pe un santier in estul Londrei.

De atunci, a mai anuntat ca vrea sa-si aduca sotia, Catalina Curcean, in varsta de 19 ani, in Marea Britanie. Nu se stie daca ea a parasit ferma cu porci si oi din Transilvania pentru a i se alatura.

Spirescu a devenit si mai cunoscut dupa ce fosta sa prietena, o femeie in varsta de 26 de ani pe nume Ana, a sustinut ca fusese arestat si amendat in Romania dupa ce o atacase intr-o parcare.

Cuplul incepuse o relatie in 2009, dar ea l-a parasit 7 luni mai tarziu. La insistentele lui, Ana acceptase sa se reintalneasca cu el intr-o parcare, in ianuarie 2010, dupa ce el o contactase de 40 de ori. La intalnire el a atacat-o si a trantit-o la pamant, lovind-o de mai multe ori.

Spirescu a fost amendat si a fost obligat sa-i plateasca fostei prietene despagubiri, primind si o pedeapsa de 35 de zile de inchisoare cu suspendare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#roman ianuarie marea Britanie aeroport, #Victor Spirescu roman Marea Britanie scumpa, #Spirescu Londra scumpa economii , #romani Marea Britanie