Demonstratii in marile orase din Romania pentru familia copiilor luati de autoritatile norvegiene

Sambata, 09 Ianuarie 2016, ora 17:21
4650 citiri
Demonstratii in marile orase din Romania pentru familia copiilor luati de autoritatile norvegiene
Foto: Facebook/Norway Return the children to Bodnariu Family

Sute de oameni au manifestat, sambata, la Cluj-Napoca, Constanta si Timisora, in semn de sustinere a familiei Bodnariu, dupa ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv cei cinci copii ai familiei Bodnariu si ar fi deschis procedura adoptiei internationale pentru ei. Peste 2.000 de persoane au participat si in Capitala, in Piata Victoriei, la un miting similar.

Participantii au cerut grabirea anchetei sociale care are loc in Norvegia si implicarea mai activa a autoritatilor romane in solutionarea acestui caz.

Protestele au fost organizate in sprijinul familiei formate din romanul Marius Bodnariu, inginer IT, sotia sa norvegianca Ruth, asistenta medicala, si cei cinci copii ai lor, stabiliti cu totii in Norvegia. Copiii, dintre care cel mai mic are doar cateva luni, au fost luati de la parinti de Serviciul de protectie a copilului din Norvegia, Barnevernet, in noiembrie, dupa ce cele doua fete, cele mai mari din familie, ar fi spus ca primesc corectii fizice de la parinti. De asemenea, parintii ar fi suspectati de indoctrinarea religioasa a copiilor.

Copiii au fost plasati in trei familii-surogat si a fost deschisa procedura adoptiei internationale pentru ei.

Peste 200 de persoane au participat la o manifestare de sustinere a familiei Bodnariu, la Constanta

Peste 200 de persoane au participat, sambata, la Constanta, la o manifestare de sustinere a familiei Bodnariu.

Protest pentru familia ai carei copii au fost luati de autoritatile norvegiene: Participa si Gadea si Titus Corlatean

Evenimentul a fost organizat de Comunitatea Regionala Penticostala Constanta, impreuna cu Bisericile Evanghelice.

Oamenii s-au strans incepand de la ora 13.00, in fata Prefecturii Constanta, si au avut mai multe pancarte pe care scria: "Stop the Barnevernet" ("Opriti Barnevernet"), "Norway do not separate Bodnariu family" ("Norvegia, nu separa familia Bodnariu"), "Norway stop child kidnapping" ("Norvegia, opreste rapirea copiilor"), "Dreptate pentru familia Bodnariu", "Nimic fara Dumnezeu", "Norway Give children back to their family" ("Norvegia, da copiii inapoi familiei").

La Timisoara, circa 500 de persoane au participat la un miting de sustinere a familiei Bodnariu

Circa 500 de persoane au participat, sambata, la Timisoara, la un miting de sustinere a familiei Bodnariu. Oamenii s-au adunat, sambata, in jurul orei 11.00, in fata Prefecturii Timis, ele avand pancarte cu mesaje precum "SOS! Vrem copiii inapoi" si "Romania, trezeste-te! Barnevernet ne-au furat copiii!".

Printre manifestanti s-au numarat senatorul UNPR Ioan Iovescu, deputatul liberal Horia Cristian si prefectul judetului Timis, Mircea Bacala.

Peste 500 de persoane, la un miting de sustinere a familiei Bodnariu, la Cluj-Napoca

Participantii la manifestare, printre care si multi copii, din Cluj-Napoca, Turda, Bistrita, Oradea, s-au adunat, sambata, in jurul orei 13.00, pe Bulevardul Eroilor din municipiu, avand bannere cu mesaje in limbile romana si engleza, precum "Norvegia, nu separa familia Bodnariu", "Sustinem familia Bodnariu", "Doar adevarul va intoarce copiii la parintii lor", "Norvegia, este timpul sa ne dai copiii inapoi", "Opriti ca Barnevernet sa ne fure copiii", "Barnevernet omoara copiii".

Ioan Garbovan, organizatorul manifestarii, a declarat ca manifestantii cer ca demersurile autoritatilor romane in cazul familiei Bodnariu sa fie facute cat mai repede.

Ciolos, despre ce poate face pentru copiii romani luati de serviciile sociale din Norvegia

Zilele trecute au avut loc proteste similare la Oslo, Washington, Barcelona, Londra, Copenhaga, Dublin, iar sambata, pe langa Constanta, manifestatii au fost la Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, dar si la Bruxelles, Ottawa, Roma si Haga. De asemenea, in perioada urmatoare sunt programate miscari de protest la Madrid, Praga, Varsovia, Riga, Viena, Calcutta, Bratislava.

Protest in fata Ambasadei Norvegiei, dupa ce serviciile sociale norvegiene ar fi luat abuziv copiii unei familii de romani

La solicitarea MAE, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) a dispus efectuarea unei anchete sociale in urma careia a decis sa propuna partii norvegiene integrarea copiilor in familia biologica extinsa a tatalui, in Romania.

O delegatie parlamentara formata din membri ai Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii intentioneaza sa faca o vizita in Norvegia in perioada 18 - 22 ianuarie pentru a discuta cazul familiei Bodnariu, a precizat, miercuri, vicepresedintele Comisei, deputatul PNL Mircea Dolha.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste familie Bodnariu copii Norvegia, #protest copii luati autoritati Norvegia , #romani Marea Britanie