Rapitorul tinerei fotomodel din UK sustine ca a fost obligat de un grup de romani

Marti, 08 August 2017, ora 08:57
12166 citiri
Rapitorul tinerei fotomodel din UK sustine ca a fost obligat de un grup de romani
Foto: Facebook/Chloe Ayling

Polonezul arestat pentru ca a rapit si sechestrat un fotomodel britanic la Milano sustine ca a fost obligat de o banda de romani.

Suspectul a spus Politiei italiene mai multe povesti, printre care si ca este bolnav de leucemie si, disperat sa obtina bani, s-a lasat fortat de un grup de romani din Birmingham sa participe la rapire.

Anchetatorii italieni tind sa nu-i dea crezare si spun ca suspectul este "fantezist", relateaza The Guardian.

Potrivit politiei italiene, care l-a arestat pe suspect, tanara Chloe Ayling, de 20 de ani, a ajuns in Milano in 10 iulie, pentru o sesiune foto aranjata prin agentul sau.

Atunci cand a mers la adresa unde trebuia sa fie studioul foto, femeia a fost drogata si pusa in portbagajul masinii chiar de catre cel care ar fi trebuit sa o fotografieze si complicii acestuia,.

A fost apoi dusa undeva langa Torino, unde a fost tinuta ostatica de Lukasz Pawel Herba, un tanar de 30 de ani, originar din Polonia, care traieste acum in Marea Britanie.

Herba i-a cerut agentului femeii sa-i plateasca 300.000 de dolari pentru eliberarea acesteia, amenintand ca altfel o va vinde la licitatie pe Internet.

Cateva zile mai tarziu, cand a aflat ca tanara are un copil, Pawel Herba a decis sa o elibereze si a insotit-o pana la consulatul britanic din Milano, unde a si fost arestat.

Chloe Ayling le-a spus politistilor ca polonezul i-a marturisit ca a castigat peste 15 milioane de euro din vanzarea femeilor, cele mai multe fiind destinate haremurilor unor arabi. Suspectul i-a spus femeii ca apartine unei grupari specializate in rapiri numita Black Death.

Insa relatarile lui Ayling nu se potrivesc cu ceea ce polonezul rapitor a povestit Politiei italiene. De aceea, anchetatorii il descriu pe suspect ca fiind "o persoana periculoasa cu tendinte de mitomanie" si nu ii dau crezare nici cand spune ca a fost constrans de romani sa duca la indeplinire planul de rapire.

Europol a precizat ca are o singura mentiune despre o banda numita Black Death in baza sa de date, ceea ce nu sugereaza ca neaparat aceasta exista.

Politia din Italia cauta cel putin un complice al polonezului, despre care se crede ca este fratele sau, Mikail Herba, desi identitatea acestuia nu a fost confirmata oficial, deoarece ancheta era in curs de desfasurare.

Agentia Nationala pentru Criminalitatea (ANC) din Marea Britanie, care ajuta la ancheta, sustine ca e ceva neobisnuit ca traficul de persoane sa fie organizate pe Internet in zona Dark web, pe site-uri care nu sunt accesibile prin intermediul browserelor si motoarelor de cautare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#romani fotomodel rapit Italia , #romani Marea Britanie