Record de nou-nascuti romani in Marea Britanie

Joi, 29 August 2013, ora 23:20
1981 citiri
Record de nou-nascuti romani in Marea Britanie
Foto:9am.ro

In 2012, nou-nascutii romani au intrat in topul nasterilor din parinti non-englezi, ajungand pe pozitia a noua si inlocuind China, cu 4406 nasteri.

Un alt indicator statistic e cel care foloseste nationalitatea tatalui. Astfel, si nasterile de copii cu tati provenind din Romania au crescut, intrand in topul 10, cu 3867 nasteri, inlocuind Ghana pe locul 9, scrie The Telegraph.

Cifrele publicate de Biroul de Statistica din Marea Britanie arata ca proportia copiilor nascuti in Marea Britanie din mame cu cetatenie straina a crescut usor, la 25,9%.

Angajatorii britanici prefera muncitorii romani, in locul somerilor autohtoni

Cei mai multi nou nascuti proveniti din mame de o alta nationalitate decat cea engleza sunt polonezi, in numar de 21.156. Pe locul 2, sunt nou nascutii pakistanezi, 19.091.

In total, s-au inregistrat 189.079 nasteri de copii proveniti din mame non-engleze, un numar mai mare decat cel din 2011, respectiv 184.529.

Mark Harper, ministrul britanic pentru Imigratie a declarat: "Migratia neta a scazut cu o treime de la varful din 2010. Reformele noastre functioneaza si construim un sistem pentru imigratie care va lucra in interesul national".

Tot Harper a spus: "Am limitat rutele imigratiei bazate pe abuzuri, dar inca incurajam pe cei inteligenti si buni sa vina ca sa lucreze si sa studieze. Dar suntem hotarati sa reducem numarul de oameni care vin in Marea Britanie de la sute de mii la zeci de mii".

Alte statistici publicate joi de Biroul pentru Statistica arata ca migratia neta, adica diferenta dintre numarul de oameni care emigreaza si cei care vin in Anglia, a fost de 176.000.

Raportul Biroului de Statistica vine in contextul in care opinia publica britanica este ingrijorata ca se va inregistra un nou val de imigranti estici dupa ce muncitorii din Bulgaria si Romania vor beneficia de relaxarea controalelor la frontiera de la 1 ianuarie 2014.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Copii romani Marea Britanie, #record copii romani Anglia, #nou nascuti romani Anglia , #romani Marea Britanie
Comentarii