Romania si Bulgaria, "elefantul din camera" pentru politicienii britanici

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 21:26
3051 citiri
Romania si Bulgaria, "elefantul din camera" pentru politicienii britanici
Foto: ukip.org

Problema imigrantilor romani si bulgari care urmeaza sa primeasca acces pe piata muncii din Marea Britanie in 2014 reprezinta "elefantul din camera" politicienilor britanici.

Fie ca le place sau nu, pe parcursul anului 2013 politicienii britanici au un elefant in camera. Este un elefant despre care niciun politician nu vrea sa vorbeasca in mod sensibil, noteaza site-ul UK Independence Party, Partidul Independentei din Regatul Unit.

Totul inconjoara relaxarea "dispozitiilor tranzitorii" aplicate cand Romania si Bulgaria au aderat la Uniunea Europeana, in anul 2007. Pe scurt, in timp ce aceste doua tari au aderat la UE, unele state, inclusiv Marea Britanie, au instituit o restrictie prin care au blocat efectiv migrarea romanilor si bulgarilor.

In cazul expansiunii UE din anul 2004, Guvernul britanic a estimat ca doar "zeci de mii" de cetateni ar urma sa migreze in Regatul Unit. De fapt, a fost vorba despre sute de mii. Exemplul in cauza a fost al polonezilor. Astfel, politicienii conservatori britanici nu vor inainta o estimare si in cazul romanilor si bulgarilor, in acest an, nevrand sa vorbeasca deloc despre acest subiect.

Cum isi face un partid britanic nationalist campanie electorala pe spatele romanilor

Esuand sa vorbeasca despre tema romanilor si bulgarilor care vor ajunge in Marea Britanie, politicienii conservatori au cedat astfel atuul Partidului Independent.

"Principala atractie a Partidului Independent este aceea ca va spune lucrurile care trebuie spuse, insa de care altii se tem", a spus Lordul Ashcroft, un conservator. La randul lor, un alt conservator, Eric Pickles, dar si ministrul britanic de Interne, Theresa May, sunt "cu siguranta prea speriati", cu toate ca cea din urma este "putin mai onesta decat Pickles".

In luna noiembrie, ministrul britanic a admis ca nu are nicio putere sa opreasca mii de romani si bulgari care vor navali in Marea Britanie.

"Suntem indreptatiti sa fim ingrijorati in legatura cu migratia sau doar cateva sute (de romani si bulgari - n.red.) vor trece granitele Marii Britanii de la 1 ianuarie 2014?", se intreaba autorul.

Pentru moment, premierul britanic "va face false si goale promisiuni despre referendumul pe tema apartenentei la UE", Theresa May "ne va spune ca nu are nicio putere", iar Eric Pickles "va refuza sa discute cifrele".

Anul Sarpelui va incepe luna viitoare, insa pentru conservatori va fi Anul Elefantului in camera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#problema romani imigratie Marea Britanie, #romani bulgari piata muncii Marea Britanie , #romani Marea Britanie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Asta nu-i clasa pregătitoare în varianta Englezească?