Ziare.com

Romanii si bulgarii nu vor emigra in masa in Marea Britanie - sondaj BBC

de Elena Enache
Luni, 22 Aprilie 2013, ora 08:18

   

Romanii si bulgarii nu vor emigra in masa in Marea Britanie - sondaj BBC
Ridicarea restrictiilor pentru romani si bulgari pe piata muncii din Marea Britanie va avea un impact redus pentru cei care vor sa emigreze, se arata intr-un studiu recent.

Cele doua tari au aderat la Uniunea Europeana in 2007, insa mai multe state au impus restrictii de munca pentru cetatenii din Romania si Bulgaria, lucru care insa va lua sfarsit la sfarsitul acestui an, relateaza BBC.

Ridicarea restrictiilor a starnit temeri legate de un aflux de imigranti. Insa sondajele BBC din fiecare din cele doua tari indica faptul ca mai multi dintre cei chestionati voiau sa isi caute de munca in 2013 decat in 2014.

Sondajele BBC au fost realizate pe un esantion de 1.000 de persoane.

Desi un numar semnificativ de romani si bulgari si-au exprimat dorinta de emigra in Marea Britanie, in realitate numarul celor care isi fac planuri concrete este mult mai mic.

Romania si Bulgaria se numarau printre cele mai sarace tari din Europa si atunci cand au aderat la Uniunea Europeana in 2007, restrictiile de munca au fost impuse pe fondul temerilor cu privire la migratia in masa.

Aceste masuri vor fi eliminate de la 1 ianuarie 2014, acordandu-se romanilor si bulgarilor aceleasi drepturi de a lucra pe intreg teritoriul Uniunii ca si altor cetateni ai UE.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 844 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor