Ziare.com

Romanii, slabi reprezentati in Marea Britanie, unde se vorbeste mai mult... poloneza

de Camelia Badea
Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 07:55

   

Romanii, slabi reprezentati in Marea Britanie, unde se vorbeste mai mult... poloneza
Poloneza este cea de-a doua cea mai vorbita limba in Anglia si Tara Galilor, in timp ce romana este pe unul dintre ultimele locuri, arata datele recensamantului din 2011 publicate miercuri de Oficiul National de Statistica din Marea Britanie.

Pe locul urmator in top figureaza punjabi si urdu, limbi vorbite in India si Pakistan.

Peste 92% dintre rezidenti vorbesc engleza ca limba primara, in timp ce 138.000 de rezidenti, mai putin de 0,5%, nu vorbesc deloc engleza, informeaza AFP.

1%, respectiv 546.000 de persoane, au declarat ca poloneza este limba vorbita nativ, un efect al valului de est europeni care a migrat in Marea Britanie dupa largirea Uniunii Europene in 2004, scrie sursa citata.

Datele au fost facute publice a doua zi dupa ce fostul premier Tony Blair a fost premiat de oamenii de afaceri polonezi care au avut de castigat dupa deschiderea granitelor britanice pentru muncitorii din Polonia, decizie luata in timpul celor 10 ani de mandat ai acestuia.

Vorbitorii de poloneza sunt concentrati in Londra, care detine, deloc surprinzator, cea mai mare comunitate de vorbitori non-nativi de engleza. 22%, 1,7 milioane de locuitori ai Londrei, au declarat ca nu sunt vorbitori nativi de engleza.

Cifrele arata ca este putin probabil sa asistam la un val masiv de imigranti dupa deschiderea granitelor pentru muncitorii romani si bulgari, preconizata pentru sfarsitul acestui an.

Punjabi este cea de a treia limba cea mai vorbita (273.000 de persoane), urmata de urdu (269.000), bengali (221.000), gujarati (213.000), araba (159.000), franceza (147.000), chineza (141.000) si portugheza (133.000).

Urmatoarele 10 limbi in clasament sunt spaniola, tamil, turca, italiana, somaleza, lituaniana, germana, persana/farsi, filipineza si romana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2865 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da' .. rrrromaleeesss .. pe ce loc ie?

Loyal subjects of Her Royal Majesty!!!! Ii sparge Cioaba!

 

Greshitzi, tovarãshi!...

In lumea "subteranã" britanicã, romanii si "nationalitãtile conlocuitoare" sunt reprezentanti de frunte - pe locuri fruntashe!!!!! Buzunãritul, cershitul, jafuri armate asupra persoanelor, locuintelor, bãnci, magazine de bijuterii, "alba-neagrã"............................... La astea, ai nostri "este fruntashi in intrecere"! Doar la capitolul muncã, sunt fruntashi polonezii!

 

Stimabile!

La ce capitol, enumerat de domnia ta, te incadrezi?

Ziare.com

Este o greseala de exprimare in titlu! Nu se spune" romanii slabi reprezentati..." ci " romanii slab reprezentati..." Corectati!

 

da,

ăsta e si motivul pentru care am deschis articolul, să scriu comentariu referitor la titlu. Acum, dacă aveti putintică răbdare, cititi articolul către care dau link, vă veti lămuri că nu aveti sanse să fiti băgat in seamă de editorii ziare.com.
http://www.dollo.ro/2011/01/discu%C8%9Bie-cu-o-viitoare-ziarizdapiarizda-trizda/

ca de obicei, cel mai mare dusman al ultimului

venit este penultimul venit.
Polonezii au deja un loby puternic in GB plus ca sunt catolici cea ce nu e putin.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor