Stii engleza, dar nu intelegi informatia primita la ghiseu? Iata cateva sfaturi practice cand vine vorba de banii tai daca locuiesti in strainatate

Luni, 29 August 2016, ora 12:05
5126 citiri
Stii engleza, dar nu intelegi informatia primita la ghiseu? Iata cateva sfaturi practice cand vine vorba de banii tai daca locuiesti in strainatate

Multi dintre cei care lucreaza in Regatul Unit nu vorbesc perfect engleza. Unii chiar au doar o intelegere limitata a limbii si nu se pot exprima foarte fluent, motiv pentru care au probleme in a interactiona cu britanicii al caror accent poate fi destul de pronuntat.

Acest lucru reprezinta un mare impediment in momentul in care romanii ce lucreaza in strainatate trebuie sa trimita bani acasa sau sa faca tranzactii financiare. Ei ezita sa intrebe dinainte care sunt taxele, care este suma pe care o vor primi cei de acasa sau ce comision percepe un anumit serviciu tocmai din cauza unei fluente limitate a limbii engleze.

Iata cateva sfaturi practice pe care le puteti aplica atunci cand aveti dificultati in a traduce si intelege informatia primita, mai ales cand vine vorba de banci sau alte institutii care va tranzactioneaza banii:

Puneti intrebari scurte si la obiect

Daca vreti sa trimiteti bani in tara sau aveti nevoie de informatii cu caracter financiar, este esential sa primiti informatii corecte si utile.

In conditiile in care nu vorbiti fluent engleza, trebuie sa va asigurati ca cel putin puneti intrebarile corecte.

Persoanele de la ghiseu sunt tentate sa va dea raspunsuri generice si sa va recomande sa consultati termenii si conditiile sau sa va grabeasca.

Mare atentie la acest aspect! Puneti intrebari la obiect si repetati daca simtiti ca nu ati inteles sau nu ati primit raspunsul pe care il asteptati.

Notati, daca este nevoie, s-ar putea sa fiti coplesiti de volumul mare de informatii si terminologii.

Nu ezitati sa spuneti cand nu intelegeti ceva

Faptul ca sunteti pus in situatia de a pune intrebari inseamna in mod evident ca aveti nevoie de raspunsuri si mai ales ajutor. Multi adulti sunt tentati sa se comporte ca niste copii de scoala generala atunci cand li se explica ceva. Desi nu inteleg sunt tentati sa dea din cap in mod afirmativ sau sa pretinda ca au inteles.

Aveti in minte ca este vorba de banii dumneavoastra si nu ezitati sa spuneti cand nu intelegeti ceva pentru ca interlocutorul sa repete sau sa explice mai bine.

In plus, rolul persoanei aflate in fata dumneavoastra este sa va ajute si cu siguranta lucreaza zilnic cu zeci de persoane care nu vorbesc engleza perfect.

Fiti mai politicosi decat sunteti obisnuiti

Engleza este intr-adevar limba universala si toata lumea se asteapta sa o vorbiti sau sa o intelegeti cat de cat, mai ales din moment ce va aflati acolo.

Pana una alta, trebuie sa va adaptati situatiei si aveti in minte ca va aflati in Regatul Unit - tara recunoscuta pentru maniere. Acesta este unul din cazurile in care zambetul si politetea pot face diferenta. Oamenii sunt mult mai dispusi sa va ajute daca zambiti si sunteti prietenosi si vor face eforturi reale sa va fie de folos.

Alegeti un serviciu care ofera asistenta in limba romana si intrebati internetul inainte de toate

Acest sfat este de bun-simt, dar nu este intotdeauna accesibil. Intrebati internetul inainte sa luati o decizie si intotdeauna alegeti varianta care vine cel mai mult in ajutorul clientului.

Transparenta unei companii sau a unui serviciu este esentiala cand vine vorba de banii dumneavoastra.

Din fericire pentru cei care trimit bani acasa, TransferGo ofera suport in limba romana, spre deosebire de marile banci sau alte servicii similare.

Avantajul de a discuta cu un vorbitor nativ la telefon sau prin chat este evident si reprezinta un motiv suplimentar pe langa avantajele tehnice si financiare pe care TransferGo le are.

Un numar mare de romani aflati la munca in strainatate se lovesc de bariere lingvistice si de aceea prefera sa asculte de alti romani cand vine momentul sa ia decizii importante, mai ales cand este vorba de bani. Este o greseala frecvent intalnita.

Mult mai simplu si mai folositor ar fi sa se informeze pe internet despre cele mai bune modalitati de a trimite bani acasa sau de a face tranzactii financiare cum ar fi plata ratelor sau a facturilor din Romania.

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a romanilor din Anglia. Cu TransferGo, orice roman poate trimite bani cu doar 0,99 Lire - comision fix, indiferent de suma, iar banii ajung intr-o zi lucratoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#transfer bani Anglia, #transfer bani UK, #transfer bani Romania , #romani Marea Britanie