Ziare.com

The Telegraph: Romanilor si bulgarilor le-ar fi de noua ori mai bine in UK

de Florin Necula
Marti, 19 Februarie 2013, ora 09:38

   

The Telegraph: Romanilor si bulgarilor le-ar fi de noua ori mai bine in UK
Muncitorii din Romania si Bulgaria ar putea beneficia de un trai de noua ori mai bun mutandu-se in Regatul Unit, anul viitor, potrivit unor date, pe masura ce campaniile arata ca Marea Britanie ar fi de doua ori mai atractiva pentru ei decat pentru muncitorii polonezi.

Un cuplu de muncitori bulgari care castiga salariul minim pe economie si au doi copii ar primi un salariu de 543 de lire sterline in Regatul Unit, comparativ cu echivalentul a doar 62 de lire sterline, in tara lor natala, au aratat analistii grupului Migration Watch UK, transmite The Telegraph.

In plus, fiecare muncitor din cele doua tari care vor primi acces liber la munca in Marea Britanie incepand cu 1 ianuarie, va duce un trai de pana la cinci ori mai bun decat in tara lor, ducand acasa fiecare aproximativ 250 de lire sterline pe saptamana, in loc de 50 de lire sterline.

Unii ministri conservatori se tem ca indepartarea restrictiilor pentru imigrantii din Romania si Bulgaria, incepand cu anul 2014, va insemna ca zeci de mii de alti muncitori straini se vor indrepta catre Regatul Unit, punand presiune pe sistemul de locuinte si pe serviciile publice.

Alocatiile pentru numai doi copii, chiar daca acestia ar ramane in tarile natale, ar fi echivalente cu un salariu minim pe o saptamana in Romania si chiar mai mult in Bulgaria.

Ministru britanic: Estimarea numarului de imigranti romani si bulgari este fara sens

Analiza vine in contextul in care ministrul britanic al Muncii si Pensiilor, Iain Duncan Smith, a dezvaluit reglementarile care sa stabileasca faptul ca imigrantii europeni sunt nevoiti sa traiasca cel putin un an in Marea Britanie inainte de a putea pretinde ajutoare sociale.

Pana la 250.000 de imigranti romani si bulgari ar putea ajunge in Regatul Unit in urmatorii cinci ani, a mai prezis grupul britanic, dupa ce ministrii au refuzat sa dea o estimare oficiala.

Luand in calcul diferentele traiului dintre cele doua tari din estul Europei si Marea Britanie, raportul Migration Watch a mai aratat si ca stimulentele economice pentru muncitorii bulgari si romani care ii determina pe acestia sa se mute in Regatul Unit sunt de doua ori mai multe decat pentru muncitorii polonezi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2338 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

dailymail

http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2280795/An-accident-waiting-happen-political-class-paralysis.html

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor