Spaima la Londra: Romanii si bulgarii vor aduce un val de infractiuni fara precedent

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 08:57
4165 citiri
Spaima la Londra: Romanii si bulgarii vor aduce un val de infractiuni fara precedent
Foto: The Telegraph

Regatul Unit nu-si poate permite imigrantii romani si bulgari care ar urma sa intre pe teritoriul sau pentru a munci, dupa ridicarea restrictiilor, in 2014, afirma un europarlamentar britanic.

Europarlamentarul britanic Godfrey Bloom, membru al partidului UKIP (United Kingdon Independence Party - Partidul Independentei din Marea Britanie - n.red.), afirma ca, in 2014, va exista "un val fara precedent al infractiunilor" in Regatul Unit, daca nu sunt opriti cetatenii romani si cei bulgari sa treaca granitele britanice.

"Indiferent cine va fi ales sa conduca fortele de politie britanice pe 15 noiembrie, Marea Britanie nu va putea sa opreasca valul de noi imigranti, deoarece mainile Guvernului sunt legate si nu poate ridica restrictiile fara a rupe tratatul semnat cu Bulgaria si Romania, cand acestea au aderat la Uniunea Europeana, in 2007", noteaza politicianul britanic, pe Public Service Europe.

Acesta continua, afirmand ca Guvernul britanic se teme sa prezica numarul de romani si de bulgari care se vor muta in Regatul Unit, deoarece administratia precedenta "a subestimat grav aceste numere in 2004".

In acel an, a fost prezisa sosirea a mai putin de 20.000 de est-europeni in Marea Britanie, insa Oficiul National pentru Statistici arata ca peste 600.000 de est-europeni lucrau in Regatul Unit anul trecut. Totodata, sursa citata noteaza ca statisticile arata ca populatia Romaniei a scazut cu mai mult de 12 la suta din 2002, sute de mii de persoane parasind "tara lovita de saracie" pentru state mai bogate, precum Marea Britanie.

Europarlamentar britanic, scos din PE dupa ce a strigat un slogan nazist

Europarlamentarul britanic afirma ca aproximativ un milion de romani cu domiciliul in Romania lucreaza in strainatate. Cu toate ca nu exista niciun numar oficial al romanilor din Marea Britanie, au fost puse la dispozitia romanilor 2.400 de locuri de munca numai intr-o luna, pe un site romanesc, cu slujbe precum cele de asistenta sau de inginer.

"Romania este o tara unde doar circa cinci milioane de angajati platesc taxe, iar cea mai mare parte a celorlalti sunt pensionari, copii, fermieri de subzistenta si oameni care muncesc ilegal. Aceasta este nesustenabil", mai scrie Bloom.

Acesta afirma ca 90 la suta din cazurile de frauda la bancomatele britanice sunt opera bandelor de romani, amintind si de cei care comit jafuri sau fura din buzunare. "Isi exploateaza copiii pentru a cersi si pentru a fura", continua politicianul britanic. Totodata, acesta mai spune ca administratia bulgara "este corupta pana in miezul sau".

Europarlamentarul incheie afirmand ca ministrul de Interne britanic, Theresa May, "trebuie sa rupa tratatul semnat de laburisti, pentru a proteja granitele si cetatenii nostri".

Godfrey Bloom este europarlamentar britanic, membru al UKIP, partid al carui lider, Nigel Farage, a fost, in 2006, cel mai feroce opozant din randul politicienilor britanici fata de aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Totodata, partidul este partizanul retragerii Regatului Unit din UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#imigranti romani Marea Britanie, #imigranti bulgari Marea Britanie, #romani munca Marea Britanie , #romani munca