Avocatul Poporului: Ombudsman-ul pentru copii din Norvegia nu poate face nimic in cazul Bodnariu

Vineri, 05 Februarie 2016, ora 13:33
2908 citiri
Avocatul Poporului: Ombudsman-ul pentru copii din Norvegia nu poate face nimic in cazul Bodnariu
Foto: Hepta.ro

Ombudsman-ul pentru copii din Norvegia precizeaza, intr-un raspuns catre Avocatul Poporului, ca nu poate acorda asistenta in cazul celor cinci copii ai familiei Bodnariu preluati de la parintii lor de catre autoritatile de protectie a copilului (Barnevernet).

Avocatul Poporului informeaza, intr-un comunicat de presa, ca a primit un raspuns in acest caz, in urma unei adrese inaintate pe 23 decembrie 2015, in legatura cu situatia familiei Bodnariu.

Exclusiv Prima reactie oficiala a Barnevernet: Cazul Bodnariu si legile din Norvegia

In document, reprezentantii Ombudsman-ului pentru copii din Norvegia precizeaza ca primesc "multe sesizari privind situatii care afecteaza copiii".

"Ombudsman-ul pentru copii nu este autorizat sa decida cazuri sau sa anuleze decizii guvernamentale (Ombudsman-ul pentru copii, directive, sectiunea 1). Prin urmare, nu putem acorda asistenta concreta in cazuri individuale, in scopul de a schimba deciziile luate de catre, de exemplu, Serviciile pentru Bunastarea Copiilor sau un Directorat. In astfel de cazuri, rolul nostru este acela de trimite cazul catre agentia competenta", se explica in raspuns.

Cazul Bodnariu - Mars la Sibiu cu prefectul, seful CJ si o gramada de preoti

Reprezentantii Ombudsman-ului pentru copii adauga faptul ca "Guvernatorul Districtului este responsabil pentru supravegherea activitatilor Serviciilor Municipale de Protectie a Copilului (Barnevernet). Aceasta responsabilitate include solutionarea petitiilor legate de gestionarea cazurilor de catre serviciile de protectie a copilului".

In raspunsul adresat Avocatului Poporului, din 8 ianuarie 2016, si Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administratia Publica din Regatul Norvegiei, Aage Thor Falkanger, afirma ca "la acest moment, nu exista motive ca noi (Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administratia Publica din Regatul Norvegiei) sa investigam cazul.

Parlamentarii romani le-au cerut "imperios" norvegienilor reanalizarea cazului Bodnariu: Suspiciuni de vicii de procedura

In calitate de supraveghetor al Serviciului de Bunastare a Copilului, aceasta este responsabilitatea Guvernatorului Districtului".

Avocatul Poporului sustine ca va continua demersurile pentru clarificarea situatiei in care se afla familia Bodnariu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Norvegia caz Bodnariu, #asistenta Norvegia caz Bodnariu, #caz Bodnariu , #romani Norvegia