Ministrul pentru Diaspora invata din experienta Poloniei cu protectia copilului din Norvegia

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 21:33
3394 citiri
Ministrul pentru Diaspora invata din experienta Poloniei cu protectia copilului din Norvegia
Foto: Captura Youtube/CCTV News

Ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a discutat, luni, la Lodz, cu Jan Dziedziczak, secretar de stat in cadrul Ministerului de Externe din Polonia, responsabil pentru polonezii din afara granitelor, despre experienta acestei tari in gestionarea cazurilor aflate in atentia autoritatilor norvegiene de protectie a copilului, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

"In cadrul discutiilor, au fost abordate cazurile minorilor romani aflati in atentia autoritatilor norvegiene de protectie a copilului, cu accent pe experienta Poloniei in acest sens", precizeaza MAE.

Corlatean: Norvegia reformeaza protectia copilului despre care pana alaltaieri ni se spunea ca e impecabila

Stoenescu a participat, luni, la cea de-a IX-a editie a Forumului Europa-Ucraina, organizat la Lodz, ocazie cu care a subliniat ca Europa viitorului trebuie sa fie Europa diversitatii culturale si a garantarii drepturilor pentru minoritati, informeaza un comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, ministrul a subliniat in cadrul discursului sau ca identitatea nationala nu poate fi ingradita teritorial, ci ramane conectata la cei care pastreaza viu sentimentul national, printr-un set de valori comune si respect fata de traditii si cultura. Totodata, demnitarul roman a evidentiat ca recunoasterea, respectarea si promovarea multiculturalismului si interculturalismului reprezinta valori democratice esentiale care ar trebui imbratisate de fiecare stat care aspira la un parcurs european.

Parlamentarii romani intorsi din Norvegia: Familia Bodnariu nu ar putea sa faca rau nici unei muste!

"Ministrul delegat (...) a aratat deschiderea tarii noastre fata de dezvoltarea programelor privind consolidarea si promovarea identitatii nationale in randul membrilor comunitatii romanesti din Ucraina. Ministrul delegat a subliniat importanta unor masuri care sa nu perpetueze modelul divizarii artificiale la nivel identitar a comunitatii romanesti, in contextul procesului decomunizarii Ucrainei. La finalul interventiei, acesta a subliniat ca Europa viitorului trebuie sa fie Europa diversitatii culturale si a garantarii drepturilor pentru minoritati", se arata in comunicatul MAE.

Povestea tumultoasa a unei familii din Norvegia: Tatal nu stie cand isi va mai vedea copilul

In cadrul forumului, oficialul roman a avut o intrevedere cu Ivan Krulko, membru al Parlamentului ucrainean, originar din regiunea Transcarpatia, dar si cu Dmytro Shymkiv, adjunct al sefului Administratiei Prezidentiale a Ucrainei. Cu acesta din urma, Stoenescu a discutat, potrivit MAE, necesitatea intensificarii sprijinului statului ucrainean pentru invatamantul in limba romana si pentru activitatile culturale dedicate pastrarii traditiilor si identitatii romanesti, precum si unificarea programei de limba romana pe intreg teritoriul Ucrainei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#romani protectia copilului Norvegia, #Stoenescu Polonia protectia copilului Norvegia , #romani Norvegia