Fata de 16 ani din Romania vanduta de parinti si folosita ca sclava sexuala in Spania

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 18:07
11337 citiri
Fata de 16 ani din Romania vanduta de parinti si folosita ca sclava sexuala in Spania
Foto: Arhiva

O adolescenta romanca, in varsta de 16 ani, a fost folosita ca sclava sexuala de locuitorii din mai multe districte din municipiul Vall d'Albaida, dupa ce a fost cumparata de la familia sa, in luna ianuarie, pentru suma de 3.000 de euro.

Minora a fost deja dusa la un centru de primire pentru a fi protejata, informeaza cotidianul spaniol Levante.

Politia a arestat in acest caz doi barbati cu cetatenie spaniola, un cuplu de romani si cel putin 16 clienti, vecini cu cei patru arestati.

Cotidianul citat mai scrie ca in luna ianuarie a acestui an unul dintre spanioli, in varsta de 40 de ani, si cuplul de romani - o femeie de 27 de ani care practicase sau inca mai practica prostitutia, si un barbat de 37 de ani -, au calatorit in Romania.

Cei trei, impreuna cu un alt spaniol, de 60 de ani, s-au gandit sa aduca o tanara din Romania pe care s-o oblige sa se prostitueze, de preferinta minora, mai ales ca toti clientii pe care ii aveau deja in zona erau dispusi sa plateasca mai mult daca victima era adolescenta.

Astfel, cei doi romani au mers in localitatea natala a unuia dintre ei si au vorbit cu rudele fetei, pe care le cunosteau dinainte. Se pare insa ca parintii fetei nu stiau ca fiica lor va fi folosita pentru prostitutie, mai scrie Levente.

Pentru ca li s-a spus ca fata va lucra ca menajera, parintii au acceptat sa primeasca 3.000 de euro si si-au dat acordul ca fiica lor minora sa fie dusa in Spania.

Dupa ce s-au intors in Valencia, cei patru au sechestrat-o pe adolescenta in casa unui spaniol, au abuzat de ea si apoi au obligat-o sa intretina relatii sexuale cu diverse persoane. Cei mai multi clienti erau barbati trecuti de 60 de ani.

Politia spaniola a primit in urma cu cateva saptamani un telefon anonim care prezenta acest caz. A fost inceputa o ancheta, in urma careia s-a stabilit ca toate persoanele care au intretinut relatii sexuale cu adolescenta stiau ca este minora.

Cei patru presupusi vinovati de cumpararea si exploatarea sexuala a minorei si 16 clienti au fost retinuti, iar romanii au ajuns deja in inchisoare printr-un ordin judecatoresc, fiind acuzati de trafic cu fiinte umane, prostitutie si corupere de minori.

Proprietarul spaniol al casei in care era tinuta adolescenta este judecat in stare de libertate pentru abuz sexual si corupere de minori. Cei 16 clienti sunt judecati in stare de libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#minora abuz sexual Spania, #adolescenta cumparata Romania sclava , #romani Spania