Infractorii romani au pus stapanire pe Tenerife

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 11:50
12268 citiri
Infractorii romani au pus stapanire pe Tenerife
Foto: thoughtincarnate.wordpress.com

Mai multe grupari infractionale din Romania controleaza cersetorii si infractorii care au pus stapanire pe insula spaniola Tenerife. Politia locala a infiintat chiar un departament dedicat acestora.

Autoritatile spaniole sustin ca totul a inceput cand un grup mic de cetateni romani a ajuns in Tenerife, sub pretextul ca vrea sa munceasca. In prezent, au reusit sa detina controlul asupra a aproximativ 200 de cersetori si infractori.

Astfel, bandele infractionale de romani au acaparat strazile din orasele principale ale insulei. Politistii sustin ca acestia sunt autorii celor mai multe furturi si infractiuni cu care se confrunta turistii din capitala insulei, Santa Cruz, se arata intr-un reportaj al publicatiei locale La Opinion de Tenerife.

Cum actioneaza

Liderii acestor grupari organizate inchiriaza camionete de pe teritoriul insulei pentru a lasa cat mai putine urme cu putinta. Isi inchirieaza chiar si locuinte, insa cat mai departe de locurile in care opereaza. Unii dintre sefii bandelor controleaza activitatea cersetorilor din afara insulei, avand acelasi scop: sa nu fie descoperiti.

Odata cazati, infractorii incep sa isi imparta teritoriul unde urmeaza sa isi desfasoare activitatea. Cersetorii sunt urcati in camionete si distribuiti pe tot teritoriul insulei, dar mai ales in capitala Santa Cruz. Acestia se asaza, printre altele, in zonele celor mai populare piscine, care atrag numerosi turisti.

Banda de hoti romani, capturata in Spania

Politistii spanioli au depistat ca mai multi lideri sunt stabiliti in orasul El Medano, de unde isi trimit cersetorii si in alte regiuni ale insulei. La fiecare doua ore, cei care ii supervizeaza pe cersetori colecteaza banii pe care reusesc sa ii stranga.

Cei mai multi cersetori, in portul Santa Cruz

Mai mult, grupurile infractionale din Romania au pus stapanire si pe cersetorii spanioli, cerandu-le o taxa de protectie pentru a-si putea continua activitatea.

Daca refuza, acestia risca sa fie rupti in bataie. De asemenea, romanii i-au alungat prin violente si pe cei care cereau bani pentru parcare in zonele turistice ale insulei.

Cersetorii se inmultesc in portul Santa Cruz in special cand soseste cate un luxos vas de croaziera, abia asteptandu-i pe turisti. Politistii care i-au perchezitionat pe acestia au gasit asupra lor liste cu orele de sosire ale navelor. Scrisul de mana era asemanator in mai multe cazuri, asa ca ofiterii banuiesc ca listele au fost redactate de aceeasi persoana.

Proxeneti si traficanti de droguri romani, arestati in Spania

Cei care comit infractiuni si-au specializat tehnicile, imbracandu-se la fel ca vizitatorii pentru a se pierde printre acestia. Astfel, ei reusesc sa ii jefuiasca pe turisti, fara sa fie depistati de agenti.

La randul lor, politistii au dezvoltat propriile strategii, purtand haine asemanatoare cu cele ale turistilor si asteptand sa fie atacati. Politia din Spania a infiintat chiar un departament special menit sa combata aceste retele din Tenerife.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#infractori romani Tenerife, #cersetori romani Tenerife, #banda infractionala Tenerife , #romani Spania
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
S-au specializat tiganii in stapanirea teritoriilor straine!
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5