Mesaj socant in campania electorala din Spania: Nu vrem romani

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 15:04
7791 citiri
Mesaj socant in campania electorala din Spania: Nu vrem romani
Foto:Ziare.com

O filiala a Partidului Popular din orasul Badalona, din provincia Catalunia, Spania, a distribuit mii de fluturasi cu mesaje xenofobe, indreptate impotriva romanilor, mai ales a celor din etnia rroma, dar si impotriva altor comunitati care locuiesc in aceasta tara.

"Nu vrem romani", e mesajul care apare pe aproape 25.000 de pliante, informeaza publicatia spaniola 20 minutos.

Pe aceste materiale se vorbeste de "nesiguranta si murdaria" zonei si apar fotografii cu grupuri de romani.

Liderul PP din localitate, Xavier Garcia Albiol, acuza faptul ca "grupurile de tigani romani care s-au instalat in Badalona au facut-o numai pentru a face acte de delincventa".

Cu titlul "Cartierul tau este sigur?", flyerele au facut referire la "nesiguranta si murdaria" zonei, si au prezentat fotografii cu mai multe grupuri de romani. In partea din fata apare sigla Partidului Popular, iar pe verso apare fotografia presedintelui Pardidului Popular din Badalona, Xavi Garcia Albiol impreuna cu declaratia sa:

"Sunt la o distanta de doi consilieri pentru a castiga alegerile locale. Daca in 2011 am sa fiu primar, va asigur ca: vom putea sa iesim in cartier in siguranta, fara sa fim hartuiti sau jefuiti. Oricine traieste in Badalona trebuie sa se adapteze la normele si obiceiurile noastre".

Ce spune consulatul roman intr-un caz similar

Consulatul roman la Barcelona a reactionat la un caz similar de distribuire de pliante anti-romani, in localitatea Ciutat Vell.

Conform comunicatului publicat in pagina oficiala a Ambasadei Romaniei in Spania , Consulatul General al Romaniei la Barcelona a sesizat autoritatile spaniole locale in legatura cu distribuirea de catre Partidul Popular a unor pamflete xenofobe la adresa romanilor si a altor comunitati straine distribuite in Ciutat Vell (Barcelona).

Pamfletele au fost introduse in casutele postale si ilustreaza delimitarea zonelor de metrou din Barcelona in care ar actiona hotii de buzunare romani, marocani si sudamericani.

"In sesizarea facuta catre autoritatile spaniole - Guvernul Cataluniei (Departamentul pentru imigratie, primaria Barcelonei si conducerea filialei locale a Partidului Popular - au fost condamnate cu fermitate orice forme de discriminare, solicitandu-se oprirea difuzarii pamfletelor, si separarea temelor electorale de problematica privind comunitatea romana din Spania", a transmis consulatul.

Conducerea Partidului Popular nu aproba

Vicesecretarul organizatiei PP din Madrid, Ana Mato, a declarat ca centrul nu aproba campania filialei din Badalona si nu impartaseste mesajul anti-romani, dar ca imigratia trebuie reglementata mai strict.

Partidul Popular e foarte aproape de a castiga alegerile parlamentare din noiembrie in Spania, avand 15% mai mult in sondaje in fata urmatorului clasat, Partidul Socialist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Nu vrem romani, #mesaj xenofob romani Spania, #campania nu vrem romani , #romani Spania