Copii romani exploatati la Londra - 100 de minori descoperiti de politie

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 15:18
4034 citiri
Copii romani exploatati la Londra - 100 de minori descoperiti de politie
Foto: Standard.co.uk

Politia britanica a anihilat marti o presupusa retea de trafic de copii, care forta zeci de minori romani sa cerseasca si sa fure pe strazile din Londra.

Intr-o serie de raiduri desfasurate in zorii zilei, ofiterii britanici au gasit 103 copii care traiau la 16 adrese din estul Londrei. 17 copii au fost imediat luati in protectia politiei, iar altii au fost dusi la spital, infomeaza London Evening Standard.

Operatiunea face parte dintr-o actiune comuna a politistilor romani si britanici care vizeaza dezmembrarea bandelor care opereaza in Marea Britanie. Acestea sunt suspectate de trafic de copii adusi din Romania si fortati sa fure din buzunare, din magazine, sa cerseasca sau sa se prostitueze.

Raidurile de marti din Ilford evidentiaza amploarea socanta a traficului de copii din capitala Marii Britanii. Politia a gasit chiar si noua copii - unii fiind doar niste bebelusi - care traiau inghesuiti intr-o singura camera.

Un copil de trei ani a fost dus la spital dupa ce a fost gasit sangerand de la o rana la fata.

Din cei 52 de adulti gasiti in cele 16 locatii unde au avut loc raziile, sase au fost arestati, dar numarul lor ar putea creste. Trei au fost arestati sub suspiciunea de agresiune si neglijarea copiilor. Alti doi aveau mandate de arestare emise pe numele lor, iar unul a fost arestat pentru obstructionarea justitiei.

Operatiunea "Golf" a fost lansata in 2006, dupa ce criminalitatea stradala a crescut in Londra. Pana in prezent au fost descoperite 1.600 de infractiuni comise de 168 de copii romani.

Ofiterii britanici au descoperit ca banii obtinuti de copii la Londra erau trimisi acasa, la Tandarei, unde se ridica palate tiganesti, mai scriu jurnalistii britanici.

Se crede ca fiecare copil fortat sa "lucreze" in Londra poate castiga pana la 100.000 de lire sterline pe an din cersit si furt.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#copii romani furt Londra, #copii romani cersit londra , #romani strainatate
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
"Ofiterii britanici au descoperit ca banii obtinuti de copii la Londra erau trimisi acasa, la Tandarei, unde se ridica palate tiganesti"
Poza Westrop
Westrop
rank 5