Daily Mail: Romanii infractori si relatia Marea Britanie-UE

Autor: Ana Ilie
Joi, 08 Septembrie 2011, ora 09:44
3542 citiri
Daily Mail: Romanii infractori si relatia Marea Britanie-UE

In doar patru ani de cand Romania si Bulgaria s-au integrat in Uniunea Europeana, infractiunile comise de cetatenii europeni straini intrati in Marea Britanie s-au triplat, ajungand ca tribunalele britanice sa condamne, lunar, 2.750 de persoane.

Romanii se afla pe locul doi in randul cetatenilor europeni condamnati in 2010 pentru infractiuni comise in Marea Britanie, fiind depasiti numai de polonezi.

Sub titlul "O sansa de aur de a recastiga suveranitatea", cotidianul britanic Daily Mail subliniaza ca, in pofida acestor cifre, dictatele de la Bruxelles si Strasbourg ii impiedica pe britanici sa ii trimita pe acesti infractori acasa - cu putine exceptii. Cum s-a ajuns aici - se intreaba publicatia.

Cand Marea Britanie a intrat in Piata Comuna, asa cum se numea in 1973, clubul a fost prezentat britanicilor drept o asociatie de liber schimb a natiunilor suverane. Totusi, peste doar 40 de ani, calitatea de membru i-a costat pe acestia multe atribute ale suveranitatii.

In conditiile crizei din eurozona, continua sursa citata, si a puterii de veto pe care o are Marea Britanie, pentru a se impotrivi acelor schimbari constitutionale care ar urma sa rezolve criza, se prezinta o oportunitate de aur pentru recastigarea acestor parti ale suveranitatii.

Chiar si inainte de inceperea negocierilor, premierul britanic David Cameron si-a irosit cel mai important argument, renuntand la referendumul pe care l-a promis inainte de alegeri.

Nu-i nicio mirare, asadar, ca euroscepticii conservatori isi pierd rabdarea - peste 80 de parlamentari se intalnesc, saptamana viitoare, pentru a-l presa pe Cameron sa beneficieze de sansa de a retrasa relatiile Marii Britanii cu Uniunea Europeana.

Cameron ar trebui sa inceteze sa ii curteze pe liberal democratii eurofili si sa isi asculte propriii parlamentari, sustine publicatia. Si ce inceput mai bun decat lupta pentru a recastiga controlul granitelor?

Daily Mail precizeaza ca Marea Britanie sufera de pe urma unei explozii a infractiunilor comise de cetatenii europeni. Anul acesta, se estimeaza ca se vor inregistra 33.000 de mii de infractiuni comise de acestia, ceea ce va pune presiune pe politie, tribunale si inchisorile supraaglomerate.

Potrivit celor mai recente date, 27.563 de cetateni europeni au fost condamnati in 2010, in crestere de la 10.736 in 2007. Cu toate acestea, doar 1.480 dintre acestia au fost expulzati.

In capul listei se afla Polonia, ai carei cetateni au strans 6.777 de condamnari, urmata de Romania, cu 4.343 de condamnari. Pe locul trei se afla Bulgaria, cu 296 de condamnari pentru infractiuni in 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#marea britanie uniunea europeana, #romani Marea Britanie , #romani strainatate