Inundatii record in Malaezia: Zeci de turisti, inclusiv romani, blocati de ape intr-o statiune

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 08:45
3445 citiri
Inundatii record in Malaezia: Zeci de turisti, inclusiv romani, blocati de ape intr-o statiune
Foto: Arhiva The Telegraph

Aproape 60 de turisti straini, inclusiv romani, erau blocati intr-o statiune dintr-un parc malaezian afectat de cele mai puternice inundatii din ultimele patru decenii, a anuntat personalul miercuri, iar autoritatile au trimis barci si elicoptere pentru a-i salva.

Potrivit site-ului publicatiei The Straits Times online, aproximativ 84 de oaspeti, inclusiv straini din Canada, Marea Britanie, Australia si Romania, si zece membri ai personalului de la Mutiara Taman Negara Resort, pe coasta de est a statului Pahang, sunt izolati din cauza inundatiilor provocate de revarsarea raului Sungai Tembeling, a declarat un reprezentant al statiunii, fara sa ofere alte precizari despre turisti.

Pompieri si salvatorii locali au trimis ambarcatiuni si cautau un loc in care un elicopter sa aterizeze in siguranta, a adaugat el.

Potrivit B1 Tv, este vorba de 4 turisti romani, iar ambasada Romaniei la Kuala Lumpur este la curent cu situatia lor si face tooate eforturile pentru a-i scoate din acea zona.

Parcul, o destinatie turistico-ecologica populara care cuprinde 434.300 de hectare de padure tropicala, este afectat de cele mai puternice inundatii inregistrate din 1971. Inundatii importante au afectat, de asemenea, coasta de est a tarii, potrivit agentiei Bernama.

Locuitorii din regiune au fost avertizati sa evite zona de coasta si gurile de varsare ale raurilor, in contextul in care valurile urmeaza sa atinga cel mai inalt nivel in urmatoarele doua nopti, potrivit unor surse citate de ziar.

"Ei urmau sa plece astazi (marti), insa raul a izolat zona de restul lumii si ramanem fara hrana. Dar asiguram siguranta si confortul turistilor, iar daca va fi necesar vom folosi un elicopter sa ne aduca hrana maine", a declarat un angajat al statiunii marti seara, cerand protectia anonimatului.

Evacuarea a inceput miercuri la ora locala 08:30 (02:30, ora Romaniei), cu ambarcatiuni trimise sa aduca sinistratii la SK Kuala Tahan, o localitate vecina, iar elicoptere au fost mobilizate pentru a aduce victime la Jerantut Hospital, potrivit ziarului The New Straits Times.

Partea de est a Malaeziei este afectata frecvent de inundatii, in perioada musonului de nord-est. In 2014 aproximativ 60.000 de persoane au fost evacuate din cauza inundatiilor, cele mai multe pe coasta de est, potrivit ultimelor date publicate de Bernama.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#romani blocati inundatii Malaezia , #romani strainatate