Marea Britanie: Asistentele romance pun in pericol viata pacientilor

Autor: Ana Ilie
Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 10:50
6581 citiri
Marea Britanie: Asistentele romance pun in pericol viata pacientilor
Foto: Daly Mail

Lordul Winston, parlamentar laburist, a lansat un avertisment cu privire la riscurile la adresa sanatatii reprezentate de numarul in crestere al asistentelor medicale din Estul Europei care abia pot vorbi limba engleza.

Lord Winston, care este si expert in fertilitate si personalitate Tv, a spus ca uriasul influx de angajati din domeniul sanatatii din tari din Europa de est precum Romania si Bulgaria supune pacientii unor riscuri serioase, scrie Express.

Lordul Winston si-a exprimat opinia in Camera Lorzilor, joi, si are sanse sa declanseze revolta fata de decizia guvernului anterior, laburist, de a deschide granitele Marii Britanii in fata valului mare de imigranti, odata cu extinderea Uniunii Europene in fostul bloc comunist. Cum critica vine chiar din partea unui laburist, este cu atat mai grav pentru partidul care a luat aceasta decizie.

Lordul Winston le-a spus parlamentarilor: "Comunicarea intre medic si profesionistul din sanatate este de o importanta vitala. Exista riscul sa o pierdem, in conditiile in care asistentele nu pot vorbi limba engleza si au primit o pregatire diferita".

"Sunt in special ingrijorat pentru asistentele care vin din blocul estic al Europei - spre exemplu, din Romania si Bulgaria", a spus acesta.

Lordul Winston a mai spus ca este constient, din munca depusa de el in strainatate, de existenta "comunicarii limitate chiar si in propria lor limba" de care dau dovada acestea.

"Daca nu avem grija vom creste aceasta situatie in propriul nostru sistem de sanatate. Sper ca putem sa ne asiguram ca obtinem comunicarea cea mai buna intre pacient si angajatul din sanatate", a mai spus acesta.

Purtatoarea de cuvant a laburistilor pe probleme de sanatate, baroneasa Thornton, a replicat ca partidul sau sustine principiul libertatii de miscare si recunoaste "contributia pozitiva a asistentelor, moaselor si doctorilor din Uniunea Europeana", insa "libertatea de miscare nu trebuie sa aiba intaietate fata de siguranta pacientului".

Aceste remarci au fost facute in timpul dezbaterii din Camera Lorzilor pe tema diferitelor standarde de pregatire ale angajatilor din domeniul sanatatii care vin in Marea Britanie din UE.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#romani Marea Britanie, #asistente marea britanie, #romani munca Marea Britanie , #romani strainatate