Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Merkel si Cameron pregatesc alungarea romanilor. Ponta se face ca ploua (Opinii)

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 11:02
29597 citiri
Merkel si Cameron pregatesc alungarea romanilor. Ponta se face ca ploua (Opinii)
Foto: Facebook/David Cameron

La inceputul acestei saptamani, Angela Merkel, David Cameron si premierul Olandei au fost invitati la resedinta prim-ministrului Suediei din Harpsund. Chiar daca e greu de crezut, aceasta reuniune a avut ca punct central al discutiei Romania, mai precis imigratia romaneasca.

Liderii celor patru state sunt extrem de ingrijorati de rezultatele alegerilor europarlamentare: in Marea Britanie, UKIP, partid de extrema dreapta, a castigat alegerile, in Germania, de asemenea, un membru al noului partid nazist a ajuns in Parlamentul European. Si in alte tari mari din UE exista o reactie puternica de respingere a imigrantilor veniti din estul continentului.

De fapt, la aceasta intalnire s-a decis ca vor trebui impuse masuri care sa incetineasca deplasarea lucratorilor saraci din Est.

Libertatea de miscare, un drept fundamental, nu va fi vizata de restrangeri, dar va exista un pachet de hotarari astfel incat persoane venite din alt stat al UE sa nu beneficieze de ajutoare si asistenta sociala in tara de destinatie. Deci e vorba de bani.

Mai simplu spus, o persoana din Romania va putea sa lucreze oriunde in Uniunea Europeana, dar s-ar putea ca ajutorul de somaj sa nu-l poata lua decat in tara din care a plecat.

Acesta e doar un exemplu. Nimeni nu stie cum vor arata reglementarile care vor avea drept obiectiv reducerea imigratiei in interiorul UE, dar cetatenii romani vor fi primii vizati de aceste masuri.

E ciudat faptul ca decizii care vor afecta milioane de romani au trecut neobservate in tara. Niciun oficial nu a amintit nimic despre acest fapt, niciun lider al Opozitiei nu anunta opinia publica despre ce i se pregateste.

Ironia face ca actualul guvern de la Bucuresti sa fie incapabil sa creeze locuri de munca pentru cei aflati in tara. Dumnezeu stie ce se va intampla in momentul in care vor incepe sa se intoarca somerii romani din Spania, Italia si Franta pentru ca nu vor mai avea acces la ajutoarele sociale de acolo.

In opinia mea, semnele acestei intalniri vor aparea curand, iar un astfel de subiect va avea un impact puternic nu numai asupra celor care lucreaza in strainatate, dar si a celor ramasi aici care traiesc din putinii bani veniti de la cei plecati.

Nu cred ca masurile vor fi extreme, dar se va cauta o solutie ca bugetele asigurarilor sociale din tarile bogate sa nu fie aruncate in aer de valul de imigranti. Intrebarea care se pune e ce se intampla cu bugetul nostru de asigurari sociale.

Guvernul Ponta gafaie in fiecare luna sa plateasca pensiile si salariile bugetarilor. Pentru a reusi aceasta performanta, sunt sacrificate investitiile publice, principalul generator de locuri de munca. Asa ca pensionarii si asistatii sociali se pot trezi in curand cu o noua povara - plafonarea veniturilor.

Cred ca Romania nu are nicio sansa la prosperitate fara o reforma profunda care trebuie sa se bazeze pe controlul strict al cheltuielilor in domeniul sanatatii, pe scaderea numarului de angajati la stat si pe reglementarea finantarii partidelor. Aceste masuri trebuie urmate de marirea varstei de pensionare, coplata in educatie si scaderea taxelor pe munca.

Dupa cum se poate observa, numai masuri nepopulare, de care orice politician fuge ca dracul de tamaie. Din pacate, realitatea nu fuge, doar ne inghite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Cameron Merkel muncitori romani, #restrictii muncitori romani UE , #romani strainatate