Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Norvegienii, despre romani: fac gratare cu pescarusi si sobolani

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 09:57
7180 citiri
Norvegienii, despre romani: fac gratare cu pescarusi si sobolani
Foto: Verdens Gang

Dupa francezi, care zilele trecute ne-au facut in fel si chip, si norvegienii se alatura "modei" de a ii denigra pe romani. De aceasta data, un cotidian online norvegian scrie ca romanii fara adapost din Oslo fac gratare cu pescarusi, caini, sobolani si rate.

Jurnalistii de la Verdens Gang scriu despre mizeria lasata in urma de romanii fara adapost care-si fac veacul in capitala Norvegiei.

Jan Haug, coordonatorul voluntarilor care se ocupa de curatenia din Oslo, spune ca localnicii sunt exasperati, pentru ca din cauza romanilor spatiile verzi din oras sunt "sufocate de gunoaie".

Jurnalistii norvegieni mai scriu ca acestia prind animalele in capcane puse de-a lungul raului Aker ca sa aiba cu ce se hrani.

Autorul mai scrie despre o descoperire socanta: intr-un apartament ocupat de romani a fost descoperit un caine jupuit, pregatit pentru a fi pus pe gratar.

Norvegianul Jan Haug este la curent cu modul in care ajung romanii sa-si faca veacul pe strazile din Oslo: "Vin in Norvegia cu viza turistica, fara bani, si stau trei luni. Ei cauta adapost in cladiri parasite, garaje, parcuri. Persoanele cu datorii din Romania sunt trimise aici cu autocarul sa faca bani in orice mod posibil".

Francezii ne jignesc iar - Romanii sunt cersetori, nespalati si analfabeti

"Anul trecut am adunat intre 40 si 50 de romani de pe strazi, dar numarul lor s-a dublat, in acest an. Primim foarte multe plangeri, iar oamenii ne cer sa curatam centrul orasului de romani. Acestia isi fac nevoile in parcuri si oriunde este un spatiu verde", mai spune norvegianul.

In finalul articolului, Haug sustine ca "politicienii nu pot face nimic", iar solutia pe care o vede norvegianul este lansarea unei dezbateri publice care ar urma sa stabileasca ce este de facut cu romanii fara adapost din Oslo.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#romani Norvegia, #presa norvegiana romania, #romani sobolani Oslo, #romani Olso , #romani strainatate